Syrener och annat

Nu har jag gjort mig av med ett dåligt samvete, att fota syrenbuskar. Jag hade ju bestämt mig för det eftersom jag “klagat”  på EG:s försök att fånga vårprakten i Saltspring:-) Så idag blev det av att fånga vårprakten i Stockholm.

Det började med regn:

Dripp dropp

Ingen vidare start, sedan fick jag inte tid att försöka förrän framåt kvällen så resten av bilderna är tagna i skymningen med en gatlykta som extra ljus.

I skymningen

Det blev lite speciellt med sådant ljus, även enkla blad blir spännande:

Okänd art

Den sista bilden är jag mest nöjd med, och den blir så liten här. Men om man klickar på den några gånger så kommer den upp i större format.

Syrener

Sådär, det var allt för idag. Ha det gott!

Tags: , ,

6 Responses to “Syrener och annat”

 1. silja skriver:

  men jisstapetter vilka fina bilder thomas–
  den första reagerade jag direkt på med ett vavv,
  skrollade och blev utan överdrift så imponerad så
  jag tänkte direkt men herregud vad har hänt,
  vi har ju gått igenom dina bilder ganska ingående,
  dessa liknar ingenting av ditt tidigare bildmaterial

  den sista kände jag direkt att jag vill måla av,
  blev otroligt jätteinspirerad, har blommor på hjärnan
  just nu, ställt fram en stor vas som skall fyllas med
  blommor, målar på en stor tavla just nu som var tänkt
  att bli en blomstertavla men det blir ränder istället

  så såg jag din bild och bara gapade och tänkte att D-E-N
  vill jag måla av…D-Ä-R är mina blommor

  får jag lov att måla av din fina bild för om/när jag säljer
  arbetet så är du ju innehavaren av copyrighten isåfall
  dvs det finns ju en juridisk bit att ta hänsyn till

  snyggt thomas, ha det så bra, godmorgon och ha en bra dag, hälsningar silja

 2. Ernst Göran Westlund skriver:

  Tackar för dessa inspirerade och inspirerande syrenblomster! Helt klart mer spännande än de du såg på min blogg.

  Här har jag förresten hittat en annan syrenfotograf. Ett helt annat fotograftemperament än ditt:

  http://blixman.blogg.se/2010/may/syrenen-blommar.html

  Vad man tycker bäst om är förstås en ren smaksak. Eva Blixmans bilder är mestadels söta och makalöst skickligt gjorda, men det spännande och utmanande tycks i allmänhet inte vara hennes intresse.

  Intressant att se att man kan nalkas syrenblomster på så olika sätt. Nu är de utblommade hos mig, så i år kan jag inte själv göra fler experiment i syrengenren. Få se om andan faller på nästa år.

  • Thomas skriver:

   Tack själv för kommentaren EG.
   Eva Blixmans bilder smakar socker, och sånt är man ju genetiskt betingad att tycka om. Jag avundas henne förmågan att fästa det på bild men vet inte om jag skulle göra sådana bilder ändå. Jag gillar ju även lakrits och beska droppar 🙂
   Men det är ju bara för häftigt hur olika man kan avbilda ett motiv! Vilken himla tur att jag började fotografera egentligen, så mycket man lär sig om allt möjligt!
   Det finns väl massvis av spännande saker att fota hos dig? Har du tänkt på att det kanske finns fisk i vattnet?

   Ha det gott EG, vi hörs!

   PS. Jag har ingen aning om huruvida du och alla andra får någon notis när jag svarar på kommentarer här. Du får gärna berätta nån gång.

   • Ernst Göran Westlund skriver:

    Jag bevakar kommentarerna här med Google Reader. De bildar en egen feed, och det funkar utmärkt.

    Jag håller med dig om Eva B. Jag skulle varken kunna eller vilja göra sådana bilder, det är hennes speciella och personliga stil. Men jag tittar ofta på dem, dels för att de är så smaskiga, dels för att man faktiskt kan lära sig lite av henne. Av och till skriver hon och berättar om sin teknik också. Jag anser att hon är mycket begåvad.

    Nu gör jag ju inte studiofoto, eftersom jag inte har någon studio eller någon studioutrustning, men man kan ändå ta med sig lite av det man lärt ut på fältet.

    Det finns nog mycket spännande att fotografera här, men jag har inte riktigt kommit loss att upptäcka det ännu. D v s att upptäcka de specifika fotografiska möjligheterna här. Vi har t ex från vår tomt en bedårande utsikt över en bergrygg. Men det är inte lätt att göra den rättvisa fotografiskt. Nå, en dag kommer jag väl underfund med hur det ska göras. Det handlar för övrigt inte bara om miljön här, utan också om min relation till kameran. Det är min första systemkamera (fast jag lånat en SLR-kamera en gång för många år sedan). Jag köpte den efter stor tvekan, eftersom jag var osäker om en sådan var rätt för mig. Tidigare har jag haft en mätsökarkamera som kanske är den kamera jag dittills lyckats bäst med. Men utbudet på digitala mätsökarkameror är ju så begränsat! Och så har jag haft en kompakt Canon med elektronisk sökare. Överlägsen de där kamerorna där man bara har displayen att titta på, men inte alls jämförbara med en riktig SLR.

    Det är fotografen som gör bilden, inte kameran. Men om han ska lyckas så måste han vara i stor harmoni med sin kamera. Jag tycker min systemkamera är fantastisk, men den känns också egentligen för krånglig och klumpig. Dock är det vad jag har och det bästa jag kunde skaffa för tre år sedan. Så jag är inställd på att lära mig behärska den. Vi får väl se i bilderna jag publicerar om jag har någon framgång.

 3. Silja skriver:

  …föresten, vid närmare eftertanke så är det är nog inte min
  grej att måla av någon annans arbete, lite kaka på kaka tror jag
  men bilden är så fin så jag tycker du ska skriva ut den i storformat,
  ge den en himla fin guldram och hänga upp den på hedersplatsen hemma

  ha det så bra thomas, hälsningar silja

  • Thomas skriver:

   Du hade gärna fått måla av den men jag förstår. Den kanske kan inspirera till något hoppas jag.
   Ska fundera på hedersplatsen, den kanske platsar där.
   Ha det gott!

Leave a Reply