Färger och kontraster

Jag vet inte vad det är, kanske det är våren men jag har upptäckt att jag har tagit fler bilder på sistone. Fler än jag brukar alltså, dessutom är det bilder med färger och kontraster, nästan helt utan annan karakteristik. Jag som alltid brukar fråga efter syftet med en bild när jag ser den, nu hittar jag inget annat än färg och kontrast. Kan det räknas som ett syfte?

Jag måste bara berätta...

Jag vet att bilder kan vara vackra och ingenting mer, det är ganska typiskt för landskapsbilder. Det är skönt att titta på dem och man frågar sig inte varför fotografen har tagit bilden. Men jag vill ändå kunna formulera något om en bild, så att den liksom får ett berättigande. Kanske det är larvigt och meningslöst men det är en del av mitt fotograferande och ger bilderna lite mer mening.

Gå ingenstans

Jag fick ju inte med fötterna i den första bilden så det får tjäna som orsak till att jag visar den här.

Tags: ,

2 Responses to “Färger och kontraster”

 1. Anna skriver:

  Thomas

  Ämnet “Fotografi” och fotografering är ett mysterium som jag försöker sluta förstå.
  För mig räcker det med Färg och kontrast.. eller avsaknaden av dessa två..
  Om bilden..eller sinnesförnimmelsen av den träffar mig i magen, är det tillräckligt.
  Varför är bilden på den samtalande flickan så bra?.. Ja..Det kan ta 700 rader att förklara.. och då får du bara min syn på saken:-) Som sagt..för mig räcker det att den känns:-)

  Ha en fin påsk!

  /Anna

Leave a Reply