Rakt ur kameran

7 exponeringar direkt ur kameran rakt in i photoshop, sedan hit till min blogg. Klicka på den för att se större bild.

Septett

Tags:

8 Responses to “Rakt ur kameran”

 1. Thomas Meldert skriver:

  Snyggt! Lite Jacob Felländer över den där =)

 2. EG Westlund skriver:

  Riktigt skojigt, rena surrealismen!

 3. Thomas skriver:

  För skoj skull vill jag ge en beskrivning av innehållet i bilden, från vänster till höger:
  En åker i träda fotograferad i juli 2011 strax söder om Hallunda, en km längre söderut ligger hemvärnets stridsskola i Vällinge; ett nästan musealt bevarat område från 1943. Men huvudmotivet i exponeringen är kardborren som finns i mitten av bilden, den syns till höger om klistermärket på äpplet.
  Fåglarna är fotade i Åmål 2009. Jag och några vänner var på väg till en myshelg på landet utanför Mellerud och hade stannat i Åmåls centrum för att proviantera. Det är skymning och kajorna svärmar mot en klar himmel.
  Fabriken är SCA:s pappersmassafabrik i Timrå, fotograferad i juli 2011. Äpplet är fotograferat på mitt köksbord i juni 2011 och uppätet strax efter fotograferingen.
  Byggnaderna ovanför äpplet ligger på Kungsholmen i Stockholm, i stadsdelen Lindhagen som under intensivt arbete omvandlas från industriområde till modernt boendeområde. På hitsidan byggnaderna löper en gata och på hitsidan av den gatan finns en enorm grop. Gropen är säkert så stor som sex fotbollsplaner och har tidigare hyst industribyggnader, nu är den belamrad med byggmaskiner av alla de slag. När jag tog bilden hade jag Essingeleden i princip ovanför huvudet där jag stod under en av alla broar.
  Mannen på bilden är en av mina bästa vänner. Han heter Roger och jag tog bilden första maj 2010 utanför en av Uppsalas studentbostäder. Både han och jag har tömt våra fördrinkar och sju timmar senare har vi ätit och druckit oss igenom en majmiddag på Östgöta nation i Uppsala. Vad han gör just när jag tar bilden har jag ingen aning om.
  Jag hoppas att jag inte glömt något.

 4. Anna skriver:

  En bild helt i min smak!..

  Antar att du såg Felländers foton på Fotografiska.. Jag blev helt förälskad i dem.

  Grattis till en mycket lyckad ”lagerpålager”

  /Anna

  • Thomas skriver:

   Tack Anna! Jag har ännu inte hunnit till hans bilder på Fotografiska men jag har sett några på fotomässan för något år sedan.

 5. Lena Eriksson skriver:

  Väldigt häftig och väldigt proffsig bild…i mina ögon sett iaf. Och till och med vacker!!!
  Din långa fantastiska kommentar här ovanför tycker jag att du skall lyfta ut, under bilden, så det så! 🙂
  Sov gott! // Lena

Leave a Reply