X får skylla sig själv för att…

Fyll i önskat värde för X. En kristen församling i USA fyllde i “Norge” och tyckte att de får skylla sig själva för att Norge tillåter homosexuella rättigheter i samhället.
Vad kallar man sådan retorik? Logisk? Kristen? Effektiv? Korkad? Jag blir så trött av att läsa det att jag inte orkar formulera något argument. Konstigt nog rycker det i nävarna på mig, jag är arg. Om den som tyckte att Norge får skylla sig själv stod framför mig skulle jag nog orka slå denne hårt och länge trots min trötthet. Det är konstigt att man orkar ta till våld fastän man inte orkar tänka.

Tags: , ,

2 Responses to “X får skylla sig själv för att…”

 1. EG Westlund skriver:

  Demokrati är en av den mänskliga kulturens viktigaste erövringar. I demokrati ingår åsikts- och yttrandefrihet. Därför kan de som lever kvar i gångna tiders mörker lufta sina tankar offentligt. Det är ett tecken på demokratins styrka att de kan det. Om du vill bruka våld mot dessa grobianer förnekar du just det värde som du förmodligen tycker att de angriper.

  (Om du vill ha fler moralkakor ska jag inventera mitt moralskafferi :-))

  • Thomas skriver:

   Tack EG. Nu var det inte främst moral jag tänkte på när jag skrev det här. Jag var mest förundrad över hur de primitiva instinkterna tar över när allt annat tagit stopp.
   Du behöver inte öppna skafferiet just nu, jag misstänker att vi får anledning att plocka fram något i framtiden:-) Nu är det sommar, låt oss njuta av den!

Leave a Reply