SL, mon cheri

Två tåg vid perrongen: “Ingen påstigning” och “Mörby centrum.”

De flesta tänker inte på att kolla och kliver på fel tåg. Jag sätter mig lite skadeglatt på “Mörby centrum” och börjar läsa Metro. Efter en stund ser jag det andra tåget glida iväg, fullsatt med folk…

Foto: Jonas Bergsten, Wikimedia commons

One Response to “SL, mon cheri”

  1. EG Westlund skriver:

    Förlåt att jag skrattar, egentligen är det ju för jäkligt. Som SJ ungefär. Jag tänker på tillfällen när jag stått på Stockholms Central för att ta tåget till Nyköping. Men det är inställt, t ex på grund av lokbrist. Hundratals pendlare blir alltså strandsatta på centralen och kommer hem först timmar senare, centralens vänthall är full av dem. Själv går jag över till Vasaterminalen och tar en buss i stället. Efter att ha tömt ut mitt förråd av svordomar 🙂

Leave a Reply