Disaster

Fatal disk crash, followed by unpleasant discovery: My backup NAS has been on drugs for 5 years.
“Whaddaya mean, redundancy? Man, this X-raid shit is sooo cool. I can see God in there! Your files belong to God now.”

From now on God is expunged from my systems and two exFAT govenors is taking care of one simple USB disk each.
rsync is promoted to Re Di Tutte and I’ll be on my watch.

Tags:

One Response to “Disaster”

  1. Ernst G Westlund skriver:

    Vet inte om jag riktigt försår vad som hänt. Men jag prövade NAS för några år sedan, och det funkade inte så bra. Det gick helt enkelt inte att utnyttja hela disken när jag backade upp över nätverket. Så jag fortsatte med USB, vilket alltid funkat fint. Just nu använder jag ett ganska originellt backup-program som heter Rebit. Lyckligtvis har jag inte haft någon diskkrasch på många år, men det fanns en tid när det hände mig flera gånger.

Leave a Reply