Vår på vår gård

Det här är utsikten från min balkong:

Vår gård

Om man tittar noga så kan man se en ljus prick alldeles under balkongräcket till vänster, det är en tulpan:

Tulpanen

Jag har lovat Ernst Göran att försöka fånga gårdens vårprakt på bild, på ett bra sätt. Det är inte lätt och syrenerna har inte börjat blomma ännu, så det här är bara ”uppvärmning”.  Jag har inget hopp om att åstadkomma några mästerverk men det är alltid kul att ge sig själv en fotouppgift.

Nå, nu har jag presenterat spelplanen. Jag återkommer med resultat senare.

Tags: , , ,

5 Responses to “Vår på vår gård”

 1. Ernst Göran Westlund skriver:

  Din gård för tankarna till piazza Navona i Rom, eller hur? 🙂 Fast jag vet inte om det växer tulpaner där. Och inte heller tror jag att någon piskar mattor där. Har ni syrener på gården? Det ska alltid finnas syrener på en riktig svensk gård. Och helst en stor gammal hägg också!

  • Thomas skriver:

   Piazza Navona känner jag tyvärr inte till, är ganska obevandrad i den Italienska geografin. Tors inte åke dit efter att ha sett Gudfadern 🙂
   Men visst har vi syrener, gigantiska. Häggen är dock ganska anonym. Jag vet inte om det är hägg eller möjligtvis körsbär som syns som små ynklingar runt centrum av gräsmattan, men stora och gamla är de inte.

 2. Susanne skriver:

  Där har ditt balkonglejon verkligen bra utsikt och kontroll över läget! Ja, syrener är underbart och så har de vackra blad när de inte blommar också. Eftersom jag bor på ett nytt ställe så håller jag på att upptäcka det som finns här på gården och tror att det ska finnas en liiiiten syrenbuske som inte är så stor än, men den kan bli. 🙂

  • Thomas skriver:

   Gårdens riktiga härskare, vars namn börjar med mask och slutar med ros, har ännu inte klivit in på arenan. Jag återkommer med bilder på denne.
   Men lejonet trivs bra oavsett vad som växer där, är bara lite för envis med att kräva sällskap.

   Tack för kommentaren Susanne, ha det gott!

 3. silja skriver:

  hm, den gården ser bekant ut, känner igen den på nåt sätt, måste vara…Anna Någonstans Gata– rätt!? 🙂 🙂 🙂

  Sol&Sommar hälsningar från Silja 🙂 Ha det så bra Thomas, hälsa…

Leave a Reply