Jag vs allt annat

Har ni hört talas om flow? Ett ord som är förrädiskt likt “flummigt”, så kände jag i alla fall när jag läste det första gången.

Sen har jag inte stött på det fler gånger, så det kanske är flum och kvacksalveri, för annonsen jag läste ville att man skulle betala pengar för att få veta hur man ska leva sitt liv.

Men jag har ett eget flyt, ibland. Det som är så synd är att jag sällan får behålla det någon längre stund.

I en å sticker det upp stenar som stör flödet, och i mitt liv (säkert i era liv också) finns det massvis med stenar som stör. Om inget annat funkar så grabbar stendjävulen helt enkelt telefonen och ringer till mig, en säker tiopoängare.

Men ibland har man kontrollen själv, då är det bara jag som bestämmer, men det kan vara svårt. I måndags hade jag datorn i knät och en massa inspiration, samtidigt som TV:n för ovanlighetens skull var igång. En obegripligt bra film satte igång mitt framför ögonen på mig och jag kämpade med fokuseringen.

Filmen vann, men jag hann klottra ner några anteckningar och kunde ägna hela mig åt filmen, så det känns som att jag också vann 🙂

Men tusan vad svårt det är ibland, tänk om jag inte kunnat fokusera på något alls, så missnöjd jag skulle blivit då. Varför kan inte hela världen jobba åt mitt håll?

Ha det gott, alla ni som förlorar ibland.

Tags: , ,

3 Responses to “Jag vs allt annat”

 1. Ernst Göran Westlund skriver:

  Det finns inga lyckliga perfektionister! Gilla läget är formeln för flyt.

 2. Susanne skriver:

  Det kallar jag flyt – både inspiration och en bra film samtidigt! 😉

  • Thomas skriver:

   Det har ni ju rätt i, både du och EG. Ibland behövs det en annan infallsvinkel på humöret, tack för att ni bidrar med er vinkel.

Leave a Reply