Dagens observationer

Det regnar.

Droppen dripp och droppen drapp

Jag är förvånad över att jag fortfarande kommer ihåg ordet, ord som används sällan brukar ju försvinna ur vokabulären och det var ett bra tag sedan det regnade senast.

Men innan himlen öppnade sig hann jag med en cykeltur. När jag cyklade över Årstabron fick jag se detta:

Sjövikskajen

Den här platsen ska heta Sjövikskajen. Jag vet inte om den hetat så tidigare men jag är tveksam, det har varit ett industriområde och förra gången jag cyklade här fanns det stora industrilokaler här. Synd att jag inte plåtade dem då.

Man kan se lite spår av dem:
De blå dörrarna är hissen som antagligen ledde ut till någon stor lokal eller korridor. På bergväggen en bit upp kan man se ett verk av nattens konstnärer, de har stått på industritaket när de jobbat. Numera får de hålla till på markplanet, vilket man kan se lite längre ned.

Sjövikskajen ska bli ett bostadsområde. Tillsammans med Sjövikshöjden, i skogen ovanför, blir det ett hundratal lägenheter och när allt är klart har hela sträckan bort till Liljeholmen konverterats från industri till bostäder.

Att man bygger så här är helt OK tycker jag, lite mindre OK är de byggen man slår upp i redan trånga områden där man tar bort fotbollsplaner och grönområden för att bygga. Lokalgator och parkeringsytor som är anpassade till en stadsplan från 50-talet blir rena kaoset. Blä!

Staden växer med 30000 invånare per år, jag undrar hur det kommer att se ut om tio år.

Tags: , ,

Leave a Reply