Vackra Sverige

En söndagsutflykt med bilen, jag åker runt på nya vägar och förundras över hur vackert landskapet är. Åkrar och ängar blandas med både tät och gles skog, jag behöver inte åka länge innan jag träffar på vatten.

Bondgårdar finns lite här och där och det är inte ovanligt med både hästar och kor. Det enda som avslöjar att jag inte halkat bakåt i tiden är avsaknaden av mjölkpallar, annars finns allting där. Visst, det finns lite mer också, fyrhjulingar och vattenskotrar till exempel, men om man inte tittar så noga så ser det vackra “landet” ut precis som förr i tiden.

Jag brukar leka en lek. Jag låtsas att jag kommer från ett annat land och åker runt som turist här, eller kanske som nyinflyttad. Det är inte lätt men ibland lyckas jag förundra mig själv över hur vackert land vi bor i.

Det är fler som är ute och åker denna söndag. Jag undrar om de också åker omkring och är glada över hur vackert det är, undrar om de också leker att de är turister -eller kanske rentav är det.

Längtan till landet?

Tags: ,

2 Responses to “Vackra Sverige”

 1. Anna skriver:

  Fantastiskt vacker bild Thomas!..
  Satt du och väntade till molnen blev precis så där perfekta?? :-))..Och den där lite torra jorden ovanpå den lite mörkare mer fuktiga. Strålande!
  Har hamnat i en debatt om analogt /digitalt på fotosidan… Och ärligt! Jag bryr mig inte om hur den här bilden kom till. Den är lika bra oavsett.
  /Anna

  • Thomas skriver:

   De var faktiskt så där hela tiden, det var molnkavalkad:-) Roligt att du tycker om den.
   Digitalt eller analogt håller jag mig neutral till, det känns lugnast så.
   Tack för kommentaren Anna!

Leave a Reply