Bullerbyn

Mina öron ramlar av! Överallt hörs det ljud; man kan välja på motorbuller, byggslammer, signalhorn, spårvagnsgnissel, skvalmusik, elektroniska pip och blippar, slående dörrar, ekande trapphallar, ringande (låtande) telefoner…you name it! Men aldrig är det tyst.

Det svåraste är alla samtal man tvingas ta del av. Två telefonsamtal pågår i tunnelbanevagnen, jag försöker höra vad som ropas ut på perrongen då någon hojtar efter en bekant, ett barn skriker någonstans.

Forskningsresultat

Metro har en kort notis, forskare har funnit ett samband mellan temperatur och våld. Ju varmare det är desto vanligare blir våldsdåden. Det hade jag också kunnat räkna ut; hur många våldsbrott sker vid ekvatorn jämfört med nordpolen till exempel?

Tags: ,

3 Responses to “Bullerbyn”

  1. Micke Borg skriver:

    Det är vid vändkretsarna som det är som varmast. Så vid ekvatorn är det hyfsat lugnt och även här i Stockholm ser det ut att bli en någorlunda våldsfri dag. Det blir tjock tröja på idag

  2. Ernst Göran Westlund skriver:

    Jag har en gammal CD-skiva som heter ”Stockholmsljud”, där de gått runt i Stockholm och spelat in ljud lite varstans. Bl a i Tunnelbanan. Vid ett tillfälle t o m när Göran Söllscher sitter där och spelar gitarr som en annan gatumusiker. Det var förmodligen innan han blev så berömd. En vakt tänkte köra bort honom men ångrade sig, han blev väl bevekt av den vackra musiken.

    Jag tror att den låga våldsfrekvensen vid Nordpolen kan tillskrivas det faktum att det inte finns så många människor där att reta sig på. Men säker är jag inte.

Leave a Reply