Födelsedag

Ojdå, det var ju ett tag sedan inser jag när jag hittar buketten undanstoppad. Vet inte varför jag inte slängt den men nu är den så vissen att den går i bitar när jag försöker lägga den i sopkorgen.

Fast innan jag gör det så plockar jag fram kameran och förevigar den fina uppvaktningen, något jag skulle gjort långt tidigare förstås.

Rosenkalla, tror jag

Georges Bataille skrev:

…Because flowers do not age honestly like leaves, which lose none of their beauty even after they are dead; flowers wither like simpering, overly made-up old women, dying ridiculously on the same stem that seemed to be bearing them up to the stars.

Fast han skrev väl på franska antar jag, och han kände sig nog övergiven och sviken av någon blomma. Jag har snott citatet ur Umberto Ecos bok ”On ugliness”, där kan man hitta många exempel på vackra fula ting, om man nu inte har någon gammal bukett att titta på.

Tags: , ,

2 Responses to “Födelsedag”

  1. Lena Eriksson skriver:

    Det är väl inte 50-års-buketten du sparat???
    Hemska tanke… 🙂

Leave a Reply