Säg förlåt i trafiken

Bilarnas signalsystem är: Blinkers, tuta och bromsljus.

Bromsljuset är automatiskt, blinkers är det inte fast många verkar tro det. Tutan ska användas vid fara men används oftast vid ilska.

Idag var det många söndagsbilister ute i det fina vårvädret. Säkert var det en hel del som plockat fram bilen efter vintern eftersom man inte behöver ha dubbdäck längre och så var det fint väder som sagt. Det märktes faktiskt att det var många ovana förare i farten, ibland var de inte i farten utan i långsamheten 🙂

Då tutades det i ilska. Jag kom på att bilar skulle behöva en signaltyp till: Förlåt-signalen. Det finns inget sätt för en bilist att be om ursäkt för sitt beteende. Och det skulle man ju vilja göra ibland, så skulle det kanske inte behöva tutas så mycket och folk skulle vara gladare i trafiken.

Hur förlåt-signalen skulle fungera har jag ingen aning om, kanske det skulle dyka upp en smiley i fönstren eller kanske det skulle släppas ut blå rök från en lucka i taket. Oavsett hur man löser det tror jag att det skulle vara en succé.

Som ni förstår har jag kört bil idag men jag har fotograferat också. För första gången i mitt liv gjorde jag ett experiment med lång slutartid på Drottningholm.

Snurrfilter?

Tags: , ,

5 Responses to “Säg förlåt i trafiken”

 1. EG Westlund skriver:

  Jasså, dom tutade på dig? 😀

  • Thomas skriver:

   Dom tutade, jag tutade, alla tutade åt höger och vänster -om man nu kan tuta i någon riktning. Jag fick idén i söndags men misstaget jag skulle vilja be om ursäkt för gjorde jag redan i vintras. Det är en bra idé tycker jag, att kunna signalera en ursäkt i trafiken men när jag berättade om det på jobbet idag så sa de: “Är det inte så här man gör då?” -och visade ett uppåtriktat långfinger… 🙂 Förfallet är djupt men jag vägrar ge upp hoppet om mänskligheten.

   Tack EG, ha det gott!

 2. Anna skriver:

  För det första.. om du experimenterade med lång slutartid i bilen kan jag förstå om dom tutade:-)
  För det andra..är din bild helt suverän..Hur har du gjort “vaggat” kameran eller nåt?
  För det tredje.. Jo en “förlåt”-signal skulle vara jättebra!

  /Anna

  • Thomas skriver:

   Nej, jag kan bara göra en sak i taget, så kameran fick vara när jag körde. Sedan fick bilen stå parkerad när jag plåtade, och som du gissar har jag “vaggat” eller snurrat kameran när jag plåtade. Slutartiden var 1/20 och jag försökte snurra kameran runt objektivets mittpunkt.

Leave a Reply