Lökigt

En del uttryck är en gåta för mig, “Lökigt” är ett sådant. Det är ett adjektiv, så mycket har jag förstått men sedan är det stopp. Eftersom det används mest av folk som är hälften så gamla som jag så har jag inte vågat fråga vad det innebär. Google ger inget entydigt svar, det verkar vara lite olika beroende på var i landet man hör uttrycket.

Här hemma har vi i alla fall en nydekorerad husvägg, jag tycker den är lökig:

Lökar på rad, endast en kort tid

Tags: , ,

2 Responses to “Lökigt”

  1. EG Westlund skriver:

    Ett nytt slangord för mig. Hörde det aldrig när jag bodde i Sverige. Tydligen tolkas det lite olika av olika människor, men jag antar att det är lite nedsättande på något sätt. Ungefär som larvig.

    • Thomas skriver:

      Det är ungefär vad jag kommit fram till också, ibland verkar det också användas om någon som är surpuppa, glädjedödare eller bromskloss. Jag tror att det är ett ganska nytt ord, jag hörde det första gången 2008.

Leave a Reply