Uppsalastudent

Här kommer det skannade, gamla bilder. De är båda från 1982, det år då jag började plugga på universitetet. När jag tittar bland mina negativ ser jag en trend, som jag i efterhand tolkar som att jag fick mycket fritid när jag började plugga, men med facit i hand var det bara en chimär. Fast det var kul att fotografera:-)

Olika intressen

Bilden ovan har jag nog tagit genom fönstret från mitt studentrum på Rackarberget, med tanke på de konstiga sidorna -det kan vara fönsterkarmar. Mitt rum hade en väldigt lockande utsikt mot en enorm gräsmatta. Roligt i den här bilden är att boken som grabben försöker läsa heter ”Civilrätt” (Det syns i originalbilden,) kan det vara så att han praktiserar det han läser?

Stadsteatern 1982

Jag praktiserade tydligen gatufoto redan på den tiden. Det här tror jag är taget på Bangårdsgatan, jag tar hjälp av pizzerian bakom cykelstället och blir ganska säker på att det är så.

En ganska trist bild men ett tidsdokument. Jag gillar dödskallen. Det verkar som att jag använt ett ganska billigt objektiv med mycket distorsion, trottoarkanten är säkert rak i verkligheten.

Nu, tillbaka till skannern.

Tags: , ,

2 Responses to “Uppsalastudent”

 1. EG Westlund skriver:

  Utsikten verkar minst sagt distraherande. 🙂 Jag undrar om mannen i stolen fick så mycket gjort? ”Försöker läsa” är nog en riktig reflexion. Vad sedan civilrätt har med saken att göra (utöver att vara titeln på boken). Du kanske har fler bilder från samma plats / tillfälle? Verkar intressant! 🙂

  • Thomas skriver:

   Jag upptäckte en annan rolig sak: Det är ju inget solsken! Så man kan ju också säga att tjejen försöker sola:-)
   Eller har de en hemlig överenskommelse? Det här blev ju riktigt spännande!

Leave a Reply