Bakochfram, uppochner, avigt

Underliga äro mammons vägar. Jag köpte en hamburgare på McDonalds idag, en meny. När de frågade vad jag ville dricka sa jag kranvatten -det är det miljövänligaste alternativet och jag är lite miljömedveten. Det kostade två kronor extra…

När jag protesterade och påpekade miljöaspekten sa de bara “det ingår inte i menyn.” Då sa jag att kranvatten borde vara en besparing för dem, varvid kassörskan sa “men det ingår inte i menyn.”

Hrumph!!!

Sedan beställde jag en ny Mac hos Apple. Försökte först beställa på deras nätbutik men misslyckades. Då ringde jag och fick prata med en försäljare, som var mycket hjälpsam och dessutom gav mig extra rabatt “bara för att du ringer in beställningen.”

Jag trodde att nätbutiker uppfunnits för att slippa ha anställda som tar emot beställningar och att det därmed skulle vara billigast på nätet.

Någon ekonom är jag inte men båda exemplen ovan går tvärsemot hur jag skulle göra affärer om jag vore det.

Tags: ,

4 Responses to “Bakochfram, uppochner, avigt”

 1. Johan Tennbäck skriver:

  Jag beklagar och ber om ursäkt för att du fick betala extra för att få vatten till din meny. Självklart ska du kunna välja vatten istället för annan dryck om du vill till din meny. Jag skulle uppskatta om du kan mejla mig på service@se.mcd.com och berätta vilken restaurang det var och när du var där så kan jag följa upp detta med den ansvarige på restaurangen.

  Ha en trevlig dag!

  Vänliga hälsningar
  Johan Tennbäck, Kundserviceansvarig McDonald’s Sverige

 2. EG Westlund skriver:

  Intressant, inte minst att någon på McDonald’s tydligen läser din blogg och bestämde sig för att ta tag i saken. Besynnerlig attityd på den där restaurangen.

  Responsen från Apple är lite intressant. Många företag erbjuder specialrabatter på nätbutikerna. Men jag förmodar att Apple-säljarna har rätt att erbjuda specialpriser också, i det enskilda fallet. Jag tror inte att det har att göra med att man försöker styra försäljningen till den ena eller den andra kanalen. Din Apple-försäljare kanske tyckte du var trevlig och belönade dig för det 🙂 Men vem vet?

  • Thomas skriver:

   Jag ska ju inte klaga, fick rabatt hos Apple och nyss fick jag ett mail från McDonalds där de ger mig menykuponger att använda vid nästa besök. Jag är säkert en jättetrevlig kille 🙂

   Tack EG, ha det gott!

Leave a Reply