ogooglebar, okränkbar

”Sökjätten” google (det nya tillskottet till jättarnas skara i vår nordiska mytologi?) har använt sina vättar (jurister) för att nöta ner motståndet hos vårt språkråd. Språkrådet har nu tagit bort ordet ogooglebar ur den lista de årligen presenterar, en lista över de ord som uppfinns av oss medborgare, ord som är nya och populära att använda.

Varför jätten google ansträngt sig med detta är okänt och något rådslag för att söka sanningen är inte planerat. Vi får helt enkelt nöja oss med det faktum att någon annan försöker bestämma över oss, ända in i vår mun.

Kan det vara så att de hatar norrlänningar? För som alla vet är ju o-orden en norrländsk uppfinning, dock inte patenterad. Men ett ord kan de väl ändå inte ta bort: Okränkbar. För det verkar ju vara så de ser på sig själva.

Som en hämnd på detta övergrepp vill jag härmed bidra till att ordet ogooglebar sprids i deras egna sökresultat och länkar till några av de sidor som dyker upp när jag googlar på ogooglebar:

Här, här, här, här, här, här, här, här, här, och här.

Tags: ,

One Response to “ogooglebar, okränkbar”

  1. EG Westlund skriver:

    Amerikanska företag är smått hysteriska, och alltid skickar de ut sina jurister när de känner sig störda.

Leave a Reply