Snabbt och smidigt med datorn…

Du sitter vid datorn och har jonglerat med dosor och koder för att logga in på internetbanken. Du har lagt in några betalningar men innan du bekräftar dem vill du göra några enkla beräkningar så du startar microsoft excel.

BAM! excel måste uppdateras -igen. Två komponenter, den ena tar fem minuter att ladda ner. Sedan fem musklick innan du får veta att både excel och din webbläsare måste stängas av innan uppdateringen kan utföras. Tre minuter senare är det klart, tror du. Då görs ytterligare en kontroll som hittar en ännu nyare version av det du nyss uppdaterade, och det är en ”obligatorisk” uppdatering.

Ett varv till alltså men den här gången var inte webbläsaren igång åtminstone.

Sådär, klart. Fram med dosa och koder igen för att logga in på internetbanken. Men vad var det egentligen du skulle göra innan karusellen startade?

Vilken tur att datorn förenklar livet för oss….

Tags: ,

One Response to “Snabbt och smidigt med datorn…”

  1. Ernst G Westlund skriver:

    Jo, ibland blir man frustrerad. Men mestadels tycker jag nog att det funkar rätt bra.

Leave a Reply