Död eller odöd, kvittar lika

Euforisk av att besöka en bokhandel, något som jag försummat länge i e-bokens tid, snappade jag åt mig en pocket: “Hanteringen av odöda” av  John Ajvide Lindqvist Den Rätte -som jag vill kalla honom efter hans framgångsbok som jag gillade.

“Hanteringen” visade sig vara en riktig sidvändare, det brukar visst kallas så. Men i mitt fall handlade vändandet om ett frenetiskt letande efter något läsvärt. Jag läste drygt hundra sidor utan att komma in i någon story, sedan började jag bläddra efter något som kunde hålla mig vaken.

Slutsatsen blev: Döda människor är tråkiga att läsa om, trots att de rör på sig. Eftersom jag inte har läst boken fullständigt kan jag inte fälla någon dom men jag kan säga att mitt kraftiga bläddrande inte gav mig något mer än att jag vet hur det slutade. Och dit var det alldeles för långt för mig. Herr Lindqvist lät mig inte komma in den här gången.

Ack så synd att vi inte har ett bättre utbud av svensk Fantasy/SciFi. Det kanske är alldeles för mycket döingar i bokställen, i form av deckare och polishistorier, för att de fantastiska historierna ska få plats.

Tags:

2 Responses to “Död eller odöd, kvittar lika”

  1. Ernst G Westlund skriver:

    Om jag säger så här: det finns många fler böcker om inte intresserar mig än som intresserar mig 😀

Leave a Reply