Remastered

Jag gillar Spotify.

Men jag gillar inte Spotify, eller något annat av alla företag som låter mig lyssna på musik på nätet mot betalning. För att:

Det jag kan lyssna på är inte samma som jag hörde när jag skapade min musikhistoria! Nyss hörde jag “Ziggy Stardust” med David Bowie. Men det var långt ifrån den Ziggy jag hade rumlat runt med på vinyltiden. Spotify har bara “remastered” versioner av låten!

Det var så stor skillnad att jag slaknade! Helt plötsligt kommer det in ett gitarrplink i tystnaden där man tidigare tog sats mot Bowies fenomenala nästa vers! Och när jag väl har hört detta fel första gången så letar örat efter mer, och finner dem! Låten är förstörd och min känsla med det.

Remastered sucks!

Tags:

2 Responses to “Remastered”

 1. Ernst G Westlund skriver:

  Jag sökte efter en låt en gång och fick veta att enda stället på nätet där den var tillgänglig på var Spotify. Så jag anmälde mig direkt. Men då fick jag veta att Spotify inte var tillgänglig i Canada. Fast jag sattes upp på något slags väntelista, eftersom det var på väg. Så för ungefär ett år sedan kom ett mejl som gav mig tillträde till Canadensiska spotify, ifall jag gjorde något slags anmälan. Det blev inte av. Inbjudan ligger och skräpar i mitt mejlarkiv. Det känns inte intressant längre.

  • Thomas skriver:

   Jag hoppas att det inte är mitt blogginlägg som gjort Spotify ointressant för dig, men jag anar att det är av andra orsaker.
   Frånsett mitt ogillande av remastrade versioner så tycker jag faktiskt att Spotify är bra. Jag har hittat mycket klassisk musik och jazz där, och eftersom det ofta är första gången jag hör den musiken så märker jag inte om den är “uppiffad.”

   Tack EG, ha det gott!

Leave a Reply