Zombieskräckis eller oscarsvinnare?

Ja, gissa:

Zombie1

Zombie1

Zombie2

Zombie2

Det är ingen zombiefilm, men jag slås av hur vissa filmarketyper sprider sig över alla genrer 🙂

Filmen är “The Revenant” som nyligen vann 3 oscar. En lång film som verkligen satte min förmåga till “suspension of disbelief” på prov. Tyvärr lyckades jag inte försätta mig i den trans som krävdes för att uppskatta filmen.

En bra film tycker jag ska ge tittaren en eller flera tankeställare. Och då vill jag till exempel inte fundera över hur filmskaparna har tänkt, utan över något som filmen förmedlar. Filmskapare tänker ju mest på pengar ändå, och glömmer bort att tänka på upplevelsen.

Ett mycket bättre alternativ till “The Revenant” är den tio år gamla “Apocalypto” -den kan säkert köpas som en av “Tre för nittionio kronor” på en bensinmack. Se den och jämför!

Tags:

Leave a Reply