Paddor

En “padda”, eller Ipad (iBufo iBufo på latin?) är en handikappad apparat att skriva på om man jämför med något som har ett riktigt tangentbord. Till och med en skrivmaskin med taskigt färgband är roligare att använda när man skriver texter som är lika långa som den här eller längre.

Jag kan ana att den vänder sig till sina likar, dvs. handikappade. Den hjälper till med orden så att det stänker om det! Kanske är det för att den har ett så risigt “tangentbord?” -Som egentligen är en radda ikoner på skärmen och som med illröda kinder borde be mänskligheten om ursäkt för att någon namngett det “tangentbord.”

Men om denna iBufo anses vara ett hjälpmedel för den som vill skriva, oavsett förutsättningar och kapacitet, så börjar jag förstå de som väljer att i stället uttrycka sig på youtube, jag skulle kunna fylla tio minuter eller mer där, när jag försöker skriva på min padda. Kanske jag blir en “Influensare” då? -Eller vänta, det där låter kanske inte så bra just nu?

(Ovanstående skrivet på ett Riktigt Tangentbord, utan svordomar.)

Leave a Reply