The Impossible Bucket List

Gjort allt, sett allt, hört allt!
Nåja, det har jag inte. Men jag har blivit såpass gammal att jag har saker i bagaget som jag aldrig kunde drömma om för 40 år sedan. Och redan då hade jag upplevt och gjort saker som tio år tidigare bara fanns i drömmarnas värld. (Men jag antar att de sakerna inte skulle vara speciellt märkvärdiga för en tjugoplussare idag.)
Men vad vill man då efter alla år? -Förutom att leva och dö i lugn och ro.
Först och främst vill jag ställa villkoret att allt ska ske utan umbäranden, den här listan är ju av typen ”impossible.”
  • Jag skulle vilja bo ett år vid nordpolen, för att få uppleva årstiderna där.
  • Sedan ett år vid sypolen, av samma orsak.
  • Och såklart ett år vid lämpligt ställe på ekvatorn, återigen av samma orsak.
Jag vill nog inte leva ett år i någon framtid, är rädd för att bli rädd eller bedrövad. Möjligtvis ett år i historien, men svårt att välja när och var. Fast det här är ju en önskelista så jag kan ju välja fler år och platser, vi kör på det!
  • Frikort på resor till historien.
Skrev jag att jag gjort allt? Men jag skrev inte att jag blivit allt. Jag skulle nog vilja
  • Bli så förälskad som någonsin är möjligt.
Men det får inte vara olycklig kärlek (inga umbäranden skrev jag ju.)

Hmmm… Det är en smått egoistisk lista ser jag, men det kanske är oundvikligt. Jag har ju skänkt pengar till UNICEF i många år, och det är ju lite egoistiskt; Det får mig att känna mig duktig och bra.
Jag behöver inte lägga till något i listan för att kompensera egoism tänker jag, en bucket list kan väl egentligen inte vara något annat än egoistisk?
Men, jag kan lägga till
  • Leva ett år som en tioåring i ett bedrövligt land, och genom någon hjälporganisation ändå få en lycklig barndom.

-Så var det året klart och jag har haft det bra, men det känns ändå inte bra ”efteråt” alltså när jag nu fantiserar om det här. Men OK, ”inga umbäranden” gäller bara listan, inte själva upprättandet av listan så det får stå kvar.

Jag tror att jag är klar med listan nu. Det finns en sak jag skrev däruppe innan jag började lista saker, ”Förutom att leva i lugn och ro.” Att leva och dö i lugn och ro är inte omöjligt så därför hamnar det inte på The Impossible Bucket List, det får hamna på min önskelista i stället.

Leave a Reply