Mer löften!

Nu har vi fått en ny regering och som av en händelse kan jag fortsätta på temat löften. För det var många sådana de där veckorna innan elfte september. Är det förresten inte ett lite läskigt datum med tanke på vad som hände 21 år tidigare?

Nåväl, löften var det. Nu har det ju gått en tid sedan löftena gavs, så vad har det blivit av det?
Bensinen skulle bli billigare, 10 kronor per liter billigare. Eller nio, eller nåt annat. Mycket billigare skulle den i alla fall bli. Men den enda sänkning vi sett hittills beror på dollarkurs eller konkurrens. De utlovade tio kronorna har krympt till 14 öre och har ännu inte implementerats.

Elpriset har ingen lovat att göra något åt, men kompensationer skulle det bli senast i november. Låt mig kolla kalendern… Det står december där, några julklappspengar lär det inte bli. De som inte frusit ihjäl kanske får något i februari, det är fortfarande inte bestämt när -eller hur (det kan bli så att man får en utbetalningsavi, teknikens under!)

Det finns fler löften som fortfarande bara är löften men de här två är nog de som det snackas mest om, och nu har jag också nämnt dem.

Leave a Reply