Gammal isländsk tradition, betala med aska?

Svenska dagbladet skriver att det blir värre. När jag läser artikeln tycker jag mig minnas något jag läst av Snorre Sturlasson om att skulder kunde betalas med förfädernas aska.

Synd att islänningarna har så stora skulder…

Courtesy: heateh, http://en.wikiquote.org/wiki/Ayrton_Senna

 1. Återbetalning
 2. Kronofogde
 3. Deflation
 4. Skuldberg
 5. Verklighetens folk
 6. Riksbank

Eftersom jorden snurrar åt höger, sett från rätt håll -alltså söderifrån- så ligger tydligen Sverige illa till för återbetalningarna. Jordrotationen drar Sverige åt höger medan askmolnen, förlåt -återbetalningarna, inte hänger med och därmed släpar in över Sverige.

Kan man inte ordna en folkomröstning, så att vi får ordning på detta? Det borde ju vara 100% uppslutning för att snurra åt andra hållet, så att vi slipper askan -förlåt, återbetalningarna.

Tags: , , , ,

6 Responses to “Gammal isländsk tradition, betala med aska?”

 1. Susanne skriver:

  Fast i Sverige har vi ju inte ”ashes to ashes” utan vi kör ju med ”av jord är du kommen” så jag tycker det är rejält orättvist att vi drabbas av denna aska – f’låt återbetalningarna – och jag instämmer helt i att en folkomröstning borde ske å det snaraste. Detta är ju upprörande! Vet Sverker och Plus om detta?!?! Har Uppdrag Granskning och Jan Josefsson kopplats in?!?!

 2. Thomas skriver:

  Jag tror att TV3 har köpt rättigheterna till konceptet. ”Motsols”, Anders Knave’s sista suck?

 3. Leif skriver:

  Hej Tomas!

  Om man tänker efter så måste ju det optimala vara att bo på Island, eller…

  En massa 🙂
  /Leif

 4. Thomas skriver:

  Hej Leif, roligt att du hittade hit! Jag tror mer på Våmhus än på Island, det lär finnas mer whisky där inom kort gissar jag 🙂

 5. Max Hobstig skriver:

  Jag gillade verkligen din placering av Verklighetens folk.
  Verklighetens folk är ju annars en benämning som skapats ett speciellt ledargarnityr som helst borde förpassas till underjorden och då helst under en aktiv vulkan. Någon folkomröstning torde inte behövas efter den 19 september )))

  • Thomas skriver:

   Tack för kommentaren Max! Jag kollade in din blogg och hittade mycket läsvärt, dit kommer jag att återvända.

   Ha det gott!

Leave a Reply