Förbi fort, Stockholm

Svenska dagbladet skriver återigen om förbifart Stockholm. De har dessutom nån sorts folkomröstning där man kan -ja, vadå? Klicka, som om det påverkar något… Funkar det inte när man klickar så ringer man som vanligt supporten, och det enda man är duktig på är att svara på listan av frågor: Jag har kontrollerat sladden, jag har startat om datorn, jag har kopplat förbi routern, jag har provat en annan dator… osv.

Men inte fan blir det någon förbifart, supporten fixar inte sånt.

Men man kanske tror för mycket när man klickar, kanske man måste göra något mer för att det ska hända något. Undrar om de ansvariga gör något mer? Man kan göra mer än att klicka även om man inte har ansvar, det tror jag är sant.

Treasure at the rainbow's end

Jag körde fel här

För tio år sedan hade jag varit hjälpt av förbifart Stockholm, fast det visste jag inte då. Om den funnits hade jag slunkit förbi utan att fatta något. Troligen hade jag fastnat i nån annan håla som inte hade förbifart, men det kanske hade varit trevligt -vem vet.

Då blev jag kvar här. Hade svårt att vänja mig, men lärde mig så småningom. Trodde ganska länge att jag trivdes, men har nu förstått att jag borde gjort något mer för att komma vidare den gången.

Tänk, jag trodde inte att också jag behövde göra något mer.

Var ska man klicka för att komma härifrån?

Tags: ,

One Response to “Förbi fort, Stockholm”

  1. Ernst Göran Westlund skriver:

    Ja du, vad är det du egentligen vill? För om du inte vet det, då är det risk att du kommer att göra något annat.

    I min ungdoms dagar bodde jag i Stockholm och var med om att bekämpa Kungshattleden, en föregångare i planeringen till Förbifarten. Då pratade jag med en av landstingets trafikexperter, en granne i själva verket. Han bara konstaterade vänligt att vad man än tyckte om Kungshattleden, så behövdes den. Han hade förstås rätt. Om förbifarten byggs så kommer massor av människor att använda den. Men ingen vill ha den utanför sitt vardagsrumsfönster eller bredvid sin trädgård.

    Min tes på den tiden var att man skulle leda strömmen av inflyttande förbi Stockholm, till andra städer i regionen. Och sedan binda ihop alltsammans med en snabbjärnväg. Då skulle regionen växa, men inte just Stockholm. Jag tror fortfarande att det hade varit en bra idé, men ingenstans i världen har politikerna lyckats stoppa tillväxten av de största städerna. Det finns förklaringar till det. Men hur som helst, när nu antalet människor i Stockholm hela tiden växer, så måste man ju ta hand om den åtföljande trafiken. De gröna tror att det är trafiklederna som skapar trafik, men om det var sant, då skulle människor strömma till t ex Oxelösund och Saltsjöbaden. Nej, det är ett verkligt behov att färdas som skapar trafiken, vare sig det finns plats för den eller ej.

    Jag bidrog i alla fall på ett litet hörn till att lindra trafikproblemen i Stockholm genom att själv flytta därifrån. Jag tycker fortfafande att Stockholm är vackert och spännande, men jag har ingen längtan tillbaka. Det görs för mycket där som jag inte tycker om, varför ska jag utsätta mig för det, när jag inte behöver?

Leave a Reply