På upptäcktsfärd i staden

Häromdagen skrev jag lite om Michael Jackson. En annan kändis som är född i samma årtionde är John McEnroe. Han tjänar också en massa pengar, men han lever åtminstone. Fast när jag såg det här började jag undra om hans liv är så roligt numera:

Servess

Nog står sig väl Jacksons stjärnglans bättre?

Myggjagarna hittade jag hos en gammal herre, åtminstone utgår man från att det är en herre när man hör namnet. Kan någon gissa var det är någonstans?

Det är köpcentret Fältöversten på östermalm i Stockholm. Ett trevligt ställe med lugnt tempo. Är folk mer hyfsade på östermalm eller inbillar jag mig bara? De har en sko- och nyckelfixare i alla fall:

Två skrån blir ett

Lustigt hur en del verksamheter hänger ihop. Det skulle väl knappast gå att öppna ett kombinerat Skomakeri & Mobiltele, eller Nycklar & Manikyr. Folk skulle inte hitta, vi är så vana vid hur det ska vara.

Ett annat ställe med tempo är stockholmstrafiken. Det är oftast ganska lugnt tempo i “rusningen”, för då kan man hålla på i tjugo minuter mellan två rödljus. Men igår var det semestertempo! Det vill säga, så få bilar att det gick riktigt fort att ta sig hem. Många kanske hade tagit ledigt från jobbet och var ute i solskenet, eller så har semestrarna börjat.

Min semester börjar snart, håll tummarna för bra väder!

Tags: ,

Leave a Reply