Erfarenheter

Så, nu fick jag till det med video och Youtube och blogginlägg på fotosidan. Några erfarenheter rikare blev jag.

Det där med hur man startar och stoppar inspelningen har jag redan skrivit om men nästa grej som konfunderade mig var när jag fört över filerna från kameran till datorn. På kamerans skärm stod det ”While the camcorder is connected to a PC, do not disconnect power or USB cable”

Huh? Hur ska man då göra för att koppla ur kameran? 🙂

Att konvertera filmen till ett format som youtube accepterar var också en prestation. De är generösa med formaten och accepterar en massa olika. Men programmet jag använde mig av var inte lika generöst. Vid åttonde försöket hittade jag inställningar som passade, då hade det gått fyra timmar…

Att länka in filmerna på fotosidans blogg är enkelt. Men till min besvikelse upptäckte jag en annan sak: fotosidans blogg tar kommandot över min stavning.
Om jag ger mitt blogginlägg titeln ”Mr Bean goes Gnesta” blir det ”Mr bean goes gnesta” när jag sparar, suck.

Filmerna, de blev så här:

Och till sist ett som jag lyckats filma med avsikt:

Tags: , ,

2 Responses to “Erfarenheter”

 1. Ernst Göran Westlund skriver:

  Troligtvis betyder anvisningen om att inte koppla bort den anslutna kameran att du ska klicka ikonen ”Säker borttagning” som visas i snabbstartfältet (vanligtvis längs ned till höger) innan du drar ur kontakten. Den kommer upp när du ansluter en USB-enhet.

  • Thomas skriver:

   Jo, jag gjorde som vanligt -som du beskriver- och inget exploderade. Men varför skriva en instruktion, till och med programmera en instruktion, som inte är fullständig. Man antar att användaren har speciella grundkunskaper samtidigt som man riktar sig till en fullständig nybörjare.
   Ordgrant är instruktionen dessutom rena apfällan, om man följer den blir man sittande med kameran ansluten till datorn tills det blir strömavbrott. Men jag var listigare 🙂
   Ha det gott EG! /Thomas

Leave a Reply