Byt ditt skarpa objektiv, du behöver ett stativ!


Parkinson mode

(klicka några gånger för större bild)


Tags:

7 Responses to “Byt ditt skarpa objektiv, du behöver ett stativ!”

 1. Thomas skriver:

  Här hamnade WordPress under press! Man kan tydligen kommentera när man klickat på bilden, och då hamnar man i en annan dimension så att säga. Det syns då inte på förstasidan eller vid blogginlägget att det finns kommentarer.
  Kanske något för SÄPO, X-files, MUST eller CIA att undersöka?
  -Mossad vet troligtvis redan allt om detta. Och Guillos alter ego Hamilton är väl den som fixat att det är på detta viset.

  • Ernst Göran Westlund skriver:

   Om jag bara klickar på inlägget (på rubriken) så öppnas det för kommentarer, allt ser OK ut. Men om jag kickar på bilden så öppnas en sida med annan layout och lite annan rubrik:

   “Byt ditt skarpa objektiv, du behöver ett stativ! » Påskafton2009”
   Påskafton 2009???

   Detta är lite skumt och kanske visar på en bugg i ditt WordPress-tema.

   • Ernst Göran Westlund skriver:

    Komplettering: det tycks vara en specialsida för själva bilden som öppnas (det är tydligen bilden som heter “Påskafton2009”. Det där styrs alltså av temat, och just denna lösning tycker jag inte är så lyckad. Det är bättre att installera in en plugin som heter Lightbox. Då öppans bilden i större format medan sidan i övrigt blir skuggad. Se t ex:

    http://jessica-olivier.com/

    Tyvärr verkar denna plugin bara på bilder som laddats upp efter det att den installerats. Men det går att fixa det så att den där sidan med exklusiva kommentarer för bilden inte öppnas — alternativt öppnas utan kommentarfält.

    • Thomas skriver:

     Det där verkar vara en bra plugin. Tack för tipset, jag ska undersöka den. Det gör inget att gamla bilder förblir som de är, bloggposter är ju en färskvara 🙂
     Bildhanteringsfunktionerna i wordpress är ju inte “top of the line” så att säga, och när det blir fel -som här- finns det inga verktyg för att rätta till det. Det verkar som att wordpress ser bilden (den heter Påskafton2009) som en egen bloggpost. Jag låter det vara som det är, sitter i stället och funderar på om det är möjligt att skriva ut bloggen eller spara den som pdf.
     Man kan tydligen skapa css för snygg utskrift av enstaka poster, men jag har inte hittat något tips för att spotta ut hela bloggen i ett stycke.

     Tack för input EG! /Thomas

     • Ernst Göran Westlund skriver:

      Tekniskt sett är inte bilden en egen bloggpost. Det är i stället så att när du klickar på bilden så hanterar WordPress detta på lite olika sätt beroende på ditt tema. I detta fall öppnas alltså en temasida med annan siddefinition (layout etc), som syftar till att visa just bilden. Vad som förvånar mig är att den sidan har ett eget kommentarfält. Men det här är det lätt att ändra på, om man behärskar html och känner till strukturen i WordPressteman. Hur WordPress ska reagera när man klickar på en bild styrs delvis i parametrarna för bilden. Sedan är det en fråga om vilken WordPressversion du har. Om du inte uppgraderat till version 3 så gör det. Så undrar jag om du uppmärksammat bildgallerifunktionen i WordPress. Den är inte världens tjusigaste, men den är robust och användbar. Om man använder den tillsammans med Lightbox får man en rätt elegant bläddringsfunktion.

      Det går att göra nästan vad som helst i WordPress, om man är slängd i programmering. Och det går t ex att exportera all text i bloggen till en XML-fil. Det kan man använda för att flytta bloggen till en annan server. Men jag har inte sett någon funktion som extraherar hela bloggen, med bilder och allt, till en enda fil. Kanske finns det något sådant, det finns ju så himla mycket och det är svårt att orientera sig i det.

 2. Anna skriver:

  Ok..nu testar jag utan länken.
  Allt gott! /Anna

 3. Anna skriver:

  Och se..som genom ett under:-)) Min kommentar syntes direkt. Tack för tipset.

Leave a Reply