Skryt

Undertitel: Vad kan man blogga om?

Läste i DN om skrytet på facebook. Jag hade inte tänkt på det så, att det är skryt alltså. Massor av meningslös hurtighet och ironi, det var min bild av fejan. Men visst, det är ju skryt också.

Se där, jag svarade på min fråga direkt. Men egentligen undrade jag lite för mig själv vad man kan blogga om. Ibland har man massvis med idéer och när man kommer till tangentbordet har man glömt allihop. Nu har jag till och med suttit ett tag och bläddrat på DN så att jag tappat tråden som fick mig att börja det här inlägget.

Jag blev tvungen att skriva ett inlägg på fotosidan med anledning av att det inte längre går att köpa Kodachrome-film. Då fick jag samtidigt en nostalgikick och vips var tankarna iväg på nya rövarstråt.

Det blir nog till att återkomma i den här frågan. Jag vill bara visa en bild som jag tog i vintras, i Sundsvall. Den har passerat genom ett bildbehandlingsprogram så sundsvallare lär inte känna igen sig, men jag gillar bilden så jag visar den här.

Exotiskt land

Förresten så funkar väl facebook både som en sorts blogg och fotoalbum, och mer därtill antagligen. En sorts light-variant av allt, det kanske även gäller innehållet. Det ska bli intressant att se hur det utvecklas.

Minnet slår mig, ett avsnitt av Pistvakt där någon säger “jag lägger ut det på nätet” och sedan lyfter telefonen och ringer sin mamma. Resultatet blev lite som facebook, men i realtid, och utan bilder:-)

Tags: , , , ,

4 Responses to “Skryt”

 1. Anna skriver:

  Va..lägger du inte ut kommentarer ..som “Nu har jag bostat tänderna..OJ va skönt” på facebook??
  Citatet från pistvakt gillade jag skarpt:-)
  Läcker bild dessutom.

  Allt gott! /Anna

 2. Anna skriver:

  Hej Thomas!

  Jag skrev en kommentar till senaste inlägget “Skakbilden” men kommentaren registreras inte. Det här har hänt förut här. Är det jag som gör fel? Eller vad händer tro? /Anna

  • Thomas skriver:

   Hej Anna. Av någon anledning tror min blogg att dina kommentarer är skräppost 🙁
   Jag brukar bevaka och rätta till det, men det är ju himla trist att det händer. Vet inte vad det är men om jag jämför dina kommentarer med andras så har du en länk till fotosidan plus din mailadress, medan de andra bara har en mailadress.
   Om det är möjligt kanske du kan prova en gång utan den där länken.

   /Thomas

   PS. Nu kom jag ihåg att kommentaren till skakbilden hamnade på ett eget ställe, nämligen vid bilden. Om man klickar på bilden så finns det tydligen kommentarsfält där också. Helknasigt, wordpress är en konstig fisk.
   Men jag läste kommentaren, tack för den!

Leave a Reply