Fredrik Tjopeng!

Det här blir ett sammelsuriumblogginlägg, så rubriken kan lika gärna vara i samma anda. Jag hörde på radion idag, där fick jag veta att någon skulle spela musik av herr Tjopeng. Det tog faktiskt en stund innan jag fattade vad för sorts musik det skulle spelas.

Det verkar som att dagens journalister driver Orwells farhågor mot verklighet, språket förändras snabbt, något som man länge kunnat se i dagstidningarnas internetutgåvor. Men det här var första gången jag hört det. Själv har jag anammat nyspråket med frasen ”gult är det nya grönt”, vi får se om polisen också tycker så…

Dagstidningarnas internetutgåvor, de är fascinerande. Många artiklar erbjuder möjligheten att kommentera. Men jag börjar tycka att man ska byta ut länkarna med benämningen ”kommentera” mot ”hata”. Ty det är väldigt sällan jag läser något positivt i kommentarerna.

Till exempel hade en tioårig grabb fått sitt livs (och säkert sin fars livs) fiskefångst, presenterad med bild och en hjältehistoria som nästan platsar i vår mytologi. Vad handlar då kommentarerna om? -Inte en enda gratutlation, bara illvilliga kommentarer om att man inte ska döda fiskar.

Fy fan! säger jag. Det är dags att lämna det här stället. Men jag har förstås en del att göra innan dess. Jag börjar med att ladda upp några bilder som samlats under senare tid:

Det har varit torrt denna sommar

Men det har regnat också

Flera hundra människor om dagen gick inte här då det regnade

Regnet gav oss en Basic Canyon

Men vi bygger nytt ändå

Fast det gamla är väl ändå lite charmigare?

Jag har ätit frukost i närheten

Då kunde jag ta en sunkbild

Men skönast har det varit i skogen, kolla in "trädkojan!"

Jag hittade en trädorm

Men närmare marken fanns en helt annan värld

Till sist en bild som jag inte kan skriva något om

Tjopeng på er! Håll ordning på orden och glöm inte bort att vara snälla ibland.

Tags: , ,

8 Responses to “Fredrik Tjopeng!”

 1. Anna skriver:

  Thomas! Strålande bra bilder! Allihop. Härligt ”spret” i bildvalet..skapar vad ska jag säga..Dynamik?..Jo kanske någonting ditåt. Min favoritbilder är den med katten…vägen där ingen gick..under ormbunkarna o Globen.
  Ha en bra helg! /Anna

  • Thomas skriver:

   Tack Anna. Det är ju bara någon sorts kavalkad med bilder som blivit liggande, kul att du gillar dem. Katten är ju en tacksam modell, jag får många bra bilder med henne.

 2. Ernst Göran Westlund skriver:

  En trevlig bildkavalkad. En spretig text 🙂 Jag undrar vad det är du vill säga om språkets förändring, förutom att den äger rum. Eller kanske just det?

  Fortfarande blir det lite knasigt när man klickar på bilderna. Ditt tema hanterar inte den funktionen alls bra som det är nu.

  • Thomas skriver:

   Tack EG! Det är nog som vanligt med texten, jag tänker mer än jag skriver och så blir det luddigt.
   Det jag vill säga är att språket behandlas alltför slarvigt, i mitt tycke. Vilket jag bevisat själv här 🙂 Jag får återkomma när jag bättrat mig…

   Jag har laddat ned Lightbox och försökt pilla in det i bloggen, men så blev jag sittande framför en bra TV-deckare. Men det ska nog bli bra till sist, jag skyndar långsamt.

 3. Leif skriver:

  Hej Thomas!

  Sitter i min lilla stuga vid Geddtjenn och surfar på dom smala skogsstigarna (mobilt utan 3G) Bilderna på din sida tar evigheter att hämta så jag skriver i blindo och mest för att bara säga hej. Har kopplat bort huvet helt i helgen och bara är här och gör ingen nytta alls. Jag tror det kallas avkoppling eller kanske t.o.m. urpluggad verklighet. I kväll ska jag i.a.f. ut utanför stugan här med kameran och se om det fastnar något fint. Björkarna börjar bära gula löv och det är verkligen tyst och fint, bara vindarna som spelar diskret i träden och Näcken kompar från bäcken. Njutbart i kubik å ett glas vin till är ju inte fel 🙂

  Tjopeng!
  Leif

 4. Lisa skriver:

  Språk är spännande. Jag brukar försöka ”samla på” ord som känns som om de blivit bortglömda……..just nu har jag dessvärre själv också glömt bort dem, så man förstår deras frustration…….ett sådan ord är skärmmössa t ex. Man vet att orden platsar i samlingen när ens barn antingen inte förstår dem eller bara skrattar åt dem. Undrar om inte ”sammelsurium” skulle kunna platsa.
  Härligt att följa med på din promenad, som känns spontan och okonstlad. Bilden på katten är underbar. Katter kan verkligen konsten att tala kroppsspråk. Man förstår precis vad den tycker om regnet.

  Tjopeng till dig också!
  Lisa

Leave a Reply