Kreativitet

Att vara kreativ kan innebära mycket. Man behöver inte syssla med någon konstform för att vara kreativ, lyssna bara på den här historien som jag fick höra. Den ska enligt uppgift vara sann:

Skolan i en liten by i innersta norrland hade bara tolv elever. Kommunen ansåg sig inte ha råd att ha en lärare på plats för så få elever så de meddelade att skolan skulle läggas ned. Eleverna erbjöds plats på skolan i närmaste tätort, elva mil därifrån.

Innehavaren av handelsboden, en driftig man, insåg att detta var början till slutet för hans levebröd. Det skulle antagligen inte dröja länge innan byn blev avfolkad. Men han var som sagt driftig -kreativ som jag kallar det.

Det mesta av livets nödtorft fanns att köpa i hans handelsbod, även kondomer. Så han tog helt enkelt en nål och stack hål på alla kondomer. Ett antal år senare fanns det tjugo elever i byns skola, och två lärare!

Sneda vinklar

Den här bilden hade STOOORA perspektivförvrängningar, huset såg ut att falla ihop. Med photoshop kan man rädda sådana hus, så att de inte faller ihop:-) Tyvärr blir ju bildhörnen lite sneda i stället. Det brukar man skära bort men jag lät det vara kvar i den här bilden.

Tags: , , , ,

3 Responses to “Kreativitet”

 1. Ernst Göran Westlund skriver:

  Nejnej Thomas. jag skrattar ihjäl mig om du fortsätter med sådant här! 😀

  Man kan bara önska att historien faktiskt är sann. Å andra sidan, det är ju också ett slags bedrägeri. Ja, vad ska man säga? Men idén är i alla fall makalöst kreativ.

  Perspektivförändringarna i husbilden, var det perspektivfel som uppstod vid fotograferingen, eller är det verkliga huset snett och vint?

  • Thomas skriver:

   Huset är rejält byggt, och rakt och fint. Jag stod i en slänt nedanför och fotograferade med vidvinkel så det blev stora perspektivfel, men det gick ju som sagt att fixa.

   Tack EG, ha det gott!

 2. Stefan skriver:

  Jag instämmer i att det är kreativt men samtidigt vore det förödande för vilket företag som helst. Vem skulle våga gå till butiken och handla igen när sanningen kom fram?

Leave a Reply