I elfte timmen

Vid nyår funderas det om tid lite mer än annars, åtminstone skrivs det mer om det i medierna vad jag kan se. Så jag tänkte passa på att göra det jag med eftersom några platser på jorden fortfarande befinner sig i 2010.

Honolulu är en av dem, just i skrivande stund är deras klocka 23.40. Hej hej Honolulu! Här kommer en hälsning från framtiden. Visst är det konstigt att när jag klickar på ”publicera” så kan de läsa detta som är skrivet 2011?

På Chathamöarna har de redan tänkt klart på det här, om c:a 40 minuter vandrar de in i den 2:a januari. Så jag hälsar inget till dem, de tycker nog att jag är en antikvitet.

När Honolulu bränt av sina fyrverkerier har jorden genomgått en transformation. Det borde se ut så om man tittar på den utifrån rymden: Ett band av smällar och brak och ljusfenomen som sträcker sig från pol till pol. Hela tiden bortvänt från solen, på planetens skuggsida och det upphör inte förrän klotet snurrat ett helt varv under bandet.

Nu har det gått tio minuter till och jordens nyår är snart till ända. Ett gigantiskt lagarbete har genomförts med perfekt synkronisering.

Tags: , ,

4 Responses to “I elfte timmen”

 1. Lola Gren skriver:

  ””Ett band av smällar och brak och ljusfenomen som sträcker sig från pol till pol. Hela tiden bortvänt från solen, på planetens skuggsida och det upphör inte förrän klotet snurrat ett helt varv under bandet.””

  Tack för ”Filmen” som skapades i min fantasi av dina tankar!
  Lola

 2. Ernst Göran Westlund skriver:

  Tänker ofta på den där tidskillnaden, eftersom min klocka går 9 timmar efter din. Och sedan har vi årstidskillnaden mellan södra och norra halvklotet. En bekant från England flyttade till Australien och tycker det är en smula förvirrande att fira jul när det är midsommar. Men jag har hört att svenskar som firar jul på Kanarieöarna tenderar att snabbt vänja sig 😀

  • Thomas skriver:

   Ja, flyttar man till södra halvklotet så vill man väl till en breddgrad som är lätt att vänja sig vid. Jag var i Nya Zeeland en gång vid jul & nyår och det kändes lite konstigt. Men jag skulle tveklöst byta allt som är förknippat med dessa helger mot allt det andra som man kan njuta av.

Leave a Reply