Närbilder

Det här bildspelet har legat länge och mognat. Så länge att det enda som är kvar av originalidén är det svartvita, allt annat är nytt. Nej förresten, att visa närbilder som inte är som alla andra var också en del av originalidén.

Jag kan berätta lite om hur jag gjort. Bilderna är tagna med en Olympus mju Tough. Dessa har jag sedan justerat och gjort svartvita i Photoshop, sedan krympt dem till 1920×1080 pixlar.
Därefter har jag satt ihop dem till en film i After Effects. Eftersom jag är ovan tog det många timmar att experimentera fram ett resultat som jag var nöjd med. Sedan skulle det renderas till en fil, vilket tog 25 minuter varje gång jag ville kolla de senaste ändringarna.

Ja, så gick det till, och det var ganska kul att göra det. Klicka gärna upp filmen i helskärmsläge, detaljerna syns bättre då.

Tags: , , ,

4 Responses to “Närbilder”

 1. Ernst Göran Westlund skriver:

  Jaha, det var ju faktiskt rätt kul. Musiken var förstås en viktig bit i sammanhanget.

  • Thomas skriver:

   Det ska inte förnekas, musik eller annat ljud tillför en viktig dimension till ett bildspel. Inte minst tillför det både utmaning och stimulans vid skapandet av bildspelet; att välja ljud, kanske skapa det själv eller spela in, sedan tajma det med bilder och bildväxlingar. Skitroligt!
   Det man hör till de här bilderna är för övrigt “Intro to Fall Out” av Inon Zur.

 2. Lola Gren skriver:

  Helskärm + F11!
  Där var det!
  Du lyckas alltid!!!!
  😉

  • Thomas skriver:

   Tack Lola, roligt! Du har också lyckats alltså, jag har inte koll på hur man gör med alla olika browsers och operativsystem. Kör själv med Mac och safari, då var det bara att klicka på en av de konstiga ikonerna i videofönstret så blev det helskärm.

   Ha det gott!

Leave a Reply