Orkidéer efterlyses

Idéer om hur man ska orka alltså:-) Jag börjar tröttna på vintern nu.

Jag börjar tröttna på facebook också, det är tråkigt. Beror det på facebook eller på mina vänner?

Underligt tidningsklipp

Tidningsklippet här har inget att göra med någonting men jag ville ha något mer än text i det här inlägget, så typiskt att det blev en bild på text…

Tags:

6 Responses to “Orkidéer efterlyses”

 1. Lena Eriksson skriver:

  Jag undrar var du får alla idéer från… 🙂
  Har aldrig tänkt på orkidé-ordet så…
  Men någr ork-idéer har jag tyvärr inga…kan du inte göra en picnic till botaniska (finns inte det i Sthlm?)…har de inget fint växthus, där du kan njuta av fejkad sommar och grönska ett tag…(och kanske insupa lite ork från just någon vacker orkidé )

  Men, den kommer snart…våren, det är jag säker på!

 2. Lena Eriksson skriver:

  PS om man inte kommer på några idéer kam man ju alltid supa sig full, en månad eller så…

 3. Ernst Göran Westlund skriver:

  Det där tidningsklippet var verkligen underligt. Först tänkte jag att det var ur Grönköpings Veckoblad, men där finns en del rena språkliga fel som inte är typiska för Veckobladet. Veckobladet leker med språket, men på ett elegantare sätt. Jag får intrycket att klippet är från ett modernt försök att skapa en pastisch.

  Lena rekommenderar terapi i ett växthus. Medelhavsväxthuset borde funka bra! Effektivare är kanske en semestervecka på Kanarieöarna? Själv brukade jag piggna till i februari, när ljuset kom tillbaka. Men det är klart, sedan kroknade jag igen i mars, om det inte blev varmare.

  • Thomas skriver:

   Tidningsklippet är helt fejkat, troligtvis med det syfte du gissar. Jag fick ett paket i julas, det innehöll “Expeditionis Planeta Teitus”. Googla uttrycket så kanske du kan förstå vad det är, jag var tvungen att göra det när jag fått paketet. En massa roliga grejor fanns det i alla fall i det: Fotografier, brev, tidningsklipp, ljudupptagningar, jordprover. Man känner sig som Indiana Jones när man forskar i materialet 🙂

   • Ernst Göran Westlund skriver:

    Haha, det var en idé! Ja, det är ju en speciell och stundom mycket underhållande genre med fejkade vetenskapliga rapporter. Och mycket sparsamt företrädd. Själva gav vi en bok i julklapp till en liten grabb för några år sedan, det var en fejkad rapport från en arkeologisk expedition i Egypten. Den var särskilt gjord för barn, med en massa finurliga saker med i små kuvert som var inklistrade här och där på sidorna. Verkligen Indiana Jones- stuk på det hela. Det skulle inte förvåna mig om vi får se mer sådant i framtiden. Men det är ju rätt dyrt att producera sådant där. Jag undrar om de beställt jobbet i Kina, eller hur de gör det?

    • Martin skriver:

     Hej!
     nej, jobbet är inte kinesiskt, utan tryckt på två olika tryckerier i Sverige och sedan manuellt beskuret, i förekommande fall vikt, stundom limmat och sedan applicerat i boxen/kassetten. En mycket manuell process således som lett fram till 300 manuellt (återigen…) numrerade exemplar.

Leave a Reply