Steg 4

Jag läser en guide som ska lära mig att bli en mer kreativ fotograf. Steg fyra:

”Gå ut och fotografera med ett enda syfte; att uttrycka vad du känner för stunden. Tänk inte framåt eller på det förgångna. Tänk bara på nuet. Hur känns det? -Fotografera detta!”

Det är -15°C och jag stannar för att känna efter. Jag fryser, hur fan plåtar man det? När jag stått still i två minuter och funderat fryser jag ännu mer och får inte ens fram kameran, den får hänga kvar på axeln. Jag tänker på min sköna soffa därhemma och en kopp te…stopp! Jag fick ju inte tänka på något annat än nuet, fast nu kan jag inte tänka på något annat än den förbannade besserwissern som försöker lära mig att vara kreativ, det är lätt att bo i Florida och kräka ur sig sånt där. Jag trycker till med en domnad tumme på avtryckaren, tycker mig höra att den klickar till. Jag tittar åt höger och gissar att jag plåtat en husvägg, sedan går jag hem.

Jag måste hört fel, det fanns ingen bild. Men jag hittar en annan bild som jag tog ganska nyligen. Den kan visa lite hur det var.

Tänk på nuet!

Tags: , ,

2 Responses to “Steg 4”

  1. Ernst Göran Westlund skriver:

    Man kan i alla fall tjäna en slant på att skriva handböcker, ifall man hittar någon som vill publicera dem. Tyvärr inte så lätt att tjäna något på att läsa dem. Men något ligger det väl i rådet att försöka fånga sitt nu i en bild. Men jag tänker just aldrig på just den aspekten, förmodligen för att jag för det mesta gör just så utan att särskilt göra klart för mig den avsikten. Så för mig blir rådet en smula snusförnuftigt. Men vem vet, kanske förmår ett sådant råd inspirera till en aha-upplevelse hos någon?

  2. Anna skriver:

    Wonderful! Som man kanske säger i Florida:-)) Du!..jag har hört att det VÄNDER i mitten på nästa vecka.. Vaddå? Vädret..temperaturen –humöret och fotolusten.

    /Anna

Leave a Reply