Alkoholens positiva effekter

Jag fastnar återigen i nyhetssiternas artiklar, borde nog sluta med den vanan. Men den här gången är jag lite mer positiv. SvD skriver att forskare hittat en ny gen som kan påverka vår alkoholkonsumtion.

I det stora hela har ju alkohol enbart negativa effekter men den håller forskarna igång. Jag menar inte att de super på labbet 🙂 utan att de drivs framåt av sin jakt på kunskap. Om inte alkohol hade funnits hade de inte letat och vem vet vilka upptäckter de skulle missa då?

Tags: ,

4 Responses to “Alkoholens positiva effekter”

  1. Thomas Meldert skriver:

    Forskare har en tendens att hitta det de letar efter =)

  2. Ernst Göran Westlund skriver:

    Det är inte lätt att hitta nordisk akvavit i Canada. Men i dag kom vi över ett par buteljer Bornholmer, faktiskt en riktigt bra sort. Och då berättade de i spritaffären att det också finns ett Canadensiskt företag som tagit upp tillverkningen av akvavit. Någon gång måste vi pröva den och se om de har fattat vad det går ut på.

Leave a Reply