Intellectual property

Hej och välkomna till premiären av 2027 års Allsång på Skansen® Nytt för i år är att vi löst alla licensfrågor genom att licensavtalet är tryckt på baksidan av er biljett och ingår i biljettpriset. Läs noga igenom avtalet innan ni bestämmer er för att stanna kvar (jag kan berätta att det är ett fördelaktigt avtal så ni vill nog stanna hela kvällen.)

Ni därhemma vid TV-apparaterna har genom er TV-licens fått rätt att titta på programmet och sjunga med. Dock är det lite annorlunda för er, ni får bara sjunga med under programmets gång. De som köpt biljetter och är här på plats får nynna på låtarna hemma vid köksbordet under ett år, sedan kan de komma tillbaka hit och köpa en ny biljett.

Vi har också löst problemet med att orkestermedlemmarna fick höra så mycket musik™ och dessutom flera gånger eftersom de måste repetera. Licenkostnaderna blev oöverstigliga på grund av detta så vi har ersatt orkestern med en storbildsskärm som visar förra årets orkester utan ljud och vi strömmar Spotify® ut i högtalarna när det behövs.

Så klämmer vi i nu då! Stockholm® i mitt hjärta…

Tags: ,

4 Responses to “Intellectual property”

 1. EG Westlund skriver:

  Det känns verkligen skönt att arrangörerna tar upphovsrätten på allvar! Hur skulle det annars gå? Kaos och elände i underhållningsbranschen med minskande överskott och växande advokatkostnader, det förstår man ju vilket elände det skulle bli!

  • Thomas skriver:

   Ooops! Jag tror att du använt ett skyddat ord i din kommentar, “överskott” låg högt på listan senast jag kollade. Hoppas att inte någon myndighet läser min blogg:-)

   Tack EG och ha det gott!

 2. Lena Eriksson skriver:

  Tack för det inlägget… :))

 3. Anna skriver:

  “Gilla, gilla”!!!:-)

  /Anna

Leave a Reply