En ovanlig bild

Jag börjar känna igen mina bilder nu, efter många år och en smula eftertanke inser jag att det i många av mina bilder finns en bit av mig själv. Jag vet inte riktigt vad det är men jag ser det när det finns där.

Kanske det är något som fångat mitt intresse och fått mig att lyfta kameran, för att jag ville spara det som intresserade mig, och det är vad jag ser i bilderna nu efteråt. Men fortfarande inget specifikt, jag kan inte säga “en Opel, det är mitt signum” eller “gula blommor, då är det min bild.” Antagligen är det så att jag fortfarande gillar det jag såg i bilderna den gången jag tog dem.

Men det finns ovanliga bilder i min samling också. Inte ovanliga som “en krokodil med sex ben” utan ovanliga för att vara tagna av mig, här är en:

Okänt motiv

Jag vet inte varför jag tagit den här, vet knappt vad det är på bilden. Den är tagen i Gamla Stan för snart två år sedan och en sak ser jag direkt, den är tagen i snöväder. Då brukar jag inte vara ute med kameran så mycket och framförallt inte hitta sådana här motiv.

Finns det något av mig i den? -Inte som jag kan se, bilden är ett mysterium.

Tags:

5 Responses to “En ovanlig bild”

 1. EG Westlund skriver:

  Fast det är ett fint gatufoto i alla fall, tycker jag. Fin kolorit, originell komposition. Jag hade gärna sett människan obeskuren (tror jag), men det går så här också. Även jag har börjat se att mina bilder innehåller något av mig själv, och inte heller jag kan definiera precis vad det är. Men det känns bra.

  • Thomas skriver:

   Tack EG, din och Stefans kommentar gör att jag också börjar tycka att det är ett bra gatufoto. Vad skönt det är med vänner 🙂
   -Jag är inte ironisk, jag vet att både du och Stefan inte hymlar med kritiken.

   Ha det gott!

 2. stefan wallin skriver:

  Bilden är fint komponerad och ett bra gatufoto. Om man gör om den till S/V så kommer den ännu mer till sin rätt. Antagligen såg du det när du tog bilden men glömde bort det. Det är så med åldern 🙂

  • Thomas skriver:

   Jag svarade nyss på ditt mail, sedan såg jag din kommentar. Ålder, starr, allt är svartvitt och suddigt -är det en färgbild jag lagt upp? 🙂

   Tack Stefan , ha det gott!

  • EG Westlund skriver:

   Svartvitt är ofta intressant. Jag prövade att konvertera den här bilden, och den duger fint som svartvit också. Men i min smak blir den inte bättre av det. Som den är nu så har den en sådan fin kolorit, och den går förstås förlorad i konverteringen. En smaksak så klart.

Leave a Reply