Är det en trend att vara luddig?

– LUDDIG , förr äv. LUDDOT, adj. ( ng 1677 osv. -ot 1640) beklädd l. betäckt l. försedd med ludd.

[LUDDIG.avl 1]

1) till 1. Linc. Mmmm a 1640; bet. oviss. BROMAN Glys. 3: 26 (c. (1740). HÖGBERG JesuBr. 2: 127 (1915; i bild, om krutrök). jfr FILT-, FIN-, GRÅ-, GUL-LUDDIG. särsk. till 1 b. PALMFELT Ecl. 7 (1740). HALLER o. JULIUS 97 1908.

[LUDDIG.avl 2]

2) till 2; stundom närmande sig bet.:. trasig i. upptrasslad i kanterna. FKM 1: 200 (1806). En trädkäpp, sönderbultad i nerändan, så att den är luddig. STRÖM MinnB 7 (c. (1865). På kvällen var snöflingorna stora och luddiga. DN(A) 1934. nr 8, s. 14. särsk. till 2 a, om tyg: luggig, ruggig. BoupptSthm 10/6 (1677). Form 1934, s. 132.

Ovanstående kommer från SAOB, ja lägger till min egen definition:

3) Otydlig. Eventuellt yttrat utan närmare förståelse.

Orsaken till dehär inlägget e nåt som kom på posten -den mailen alltså- å som ja connectade med lite news som ja striimat in i skallen häromdan. Fast news vare ju inte, de va nån som snacka om vetenskap liksom å han tyckte att månen va i en trend: Den e på väg bort från oss å om trettitusen miljoner år eller nå sånt såha vi ingen måne!

De kan man kalla trend! Men vafsn håller dom påme här kan man tycka:

Trendpriset 2011

Ja lägger till SAOB:s text om ordet “Trend”:

SAOB äger!

De verkar va nåra som inte bekänner sig till det sanna språket utan användere lite som dom vill, för egna syften liksom. Snacka on siense fikchon alltså! Inget e va man trore e, böj verkligheten såren passarej liksom!

Men mej lurarom inte! Nu ska jag gå me i ilskepartiet å vi ska fsn in i rikstan nästa val!

Tags: , , ,

4 Responses to “Är det en trend att vara luddig?”

 1. EG Westlund skriver:

  Åsså måste vi komma ihåg ludditerna! Det var det verkliga ilskepartiet en gång.

  • Thomas skriver:

   Ludditerna ja, och deras franska vänner sabotörerna. För det var väl så att de sabbade maskinerna som de trodde skulle ta deras jobb. I Frankrike med träskor (sabot) som de slängde in i vävmaskinerna.

   Tack EG, ha det gott och kolla in videon i dagens inlägg. En bra start på helgen!

   • EG Westlund skriver:

    Det där med sabot var ny kunskap för mig. Kulans! Vilket inlägg du åsyftar med “dagens” vet jag inte riktigt. Men något rassel har det blivit i dageringarna. I dag är den den 11, och först nu dyker det upp inlägg och kommentarer daterade den 9.

    • Thomas skriver:

     Jag menade inlägget med skrattvideon. Hur det står till med tiderna har jag inte riktigt koll på. Man kan ställa in det lite här och var men jag ska kolla vad den här kommentaren får för tidsstämpel. Dessutom är det ju några tidszoner mellan oss så det är inte konstigt om det blir konstigt (det där lät konstigt…) Men jag ska undvika att referera på det där sättet i framtiden, för jag orkar inte greja med alla tidsinställningar i bloggen.

Leave a Reply