Jag tror:

Jag tror att Sverige år 2022 kommer att likna 60-talets San Fransisco, med flower-power och allt, mycket mer än det gör nu.

Mer säger jag inte om detta, den som lever får se.

Jag har haft skrivkramp. Varje morgon när jag vaknar har jag massor av idéer, fulländade intill minsta formulering. Men jag måste till jobbet… Efter en timme har jag glömt bort allt det fantastiska jag vaknade med och kan inte få ner ett ord. Jag försöker anteckna förstås men inspiration låter sig inte sparas på ett anteckningsblock för framtida bruk, det är färskvara -bäst före: 10.00

Jag har fotat väldigt lite det senaste halvåret men vill ändå skriva om bilder. Så jag har letat på hårddisken men inte hittat något som är “ad hoc” nog att skriva ett inlägg om. Däremot hittade jag något som jag inte minns att jag gjort, fast det handlar om mitt andra intresse: science-fiction.

Tydligen hade jag läst något djupt när jag skrev detta, kanske Stephen Baxter eller någon liknande. Mest troligt är det en blandning av saker som passade min sinnesstämning just då. Det som är roligt är att jag lät datorn läsa upp det för mig och att jag sparade uppläsningen som en ljudfil. Så den som vill lyssna kan göra det här: 01 Antimatter-MP3 for Audio Podcasting det är knappa sex minuter långt och ganska flummigt, kan eventuellt bli bättre av fler lyssningar.

Tags: , ,

2 Responses to “Jag tror:”

 1. EG Westlund skriver:

  Är det kanske Stockholm du tror kommer att likna 60-talets San Fransisco? För inte kommer väl Hälsingland att göra det! 🙂 Uppläsningen var kul. Hur är den utförd, rent tekniskt? Har du hämtat ljudfilen färdig någonstans, eller har du ett program som läser från text? Egentligen lyckades jag inte riktigt förstå vad texten hade för budskap. Den verkade allmänt absurd. Själv har jag skrivit vansinnigt mycket i många år men numer tröttnat. Det känns som om jag tömt ut skrivandet. Så jag skriver nästan ingenting i min blogg, det är mest bilder. En del utkast ligger och skräpar, ingenting jag har lust att göra färdigt. Om inte skrivlusten kommer över mig igen är det mest en tidsfråga innan jag stänger bloggen.

  Till skillnad mot dig fotograferar jag väldigt mycket, mer än någonsin förr. Kanske inte lika mycket som en vän till mig, som jag tror tar ca 10000 bilder per år. Vet inte vad han använder dem till, men han har uppenbarligen kul. Själv publicerar jag i alla fall en bild varje dag på Blipfoto.

  Nu har jag skrivit lite grand i alla fall. Här! 🙂

  • Thomas skriver:

   Tack EG. Stockholm så klart men även Hälsingland i större mån än idag, tror jag alltså.
   Det är datorn (en mac:-) som har skapat ljudfilen från en text som jag skrivit. Den lyckas väl inte perfekt med intoneringen men det går ju att höra vad den säger. Om sedan texten går att begripa är en annan sak, jag höll väl på att läsa något flummigt när jag skrev den.
   Vad tråkigt att höra att du funderar på att stänga bloggen. Men jag förstår dig, det är ingen idé att hålla igång något med nödhjälp. Utan inspiration blir det inte bra och det blir inte till glädje för någon. Det är roligt att du skriver här i alla fall:-)

   Ha det gott! /Thomas

Leave a Reply