Felen som gör dig vacker

Återigen såg jag en ung tjej som maskerat sig. Sminkat sig skulle hon väl själv säga men jag såg det som en mask, en mask som skulle dölja hennes små defekter. De där små detaljerna i ett ansikte som är unika för var och en och som verkligen sätter prägel på personligheten, de kallas för defekter av många.

Speciellt i reklamen, där finns det bara defekter -och produkter som döljer defekterna. Jag tror förstås att det är reklamens ansikten tjejerna vill ha. En del verkar till och med träna sina ansikten så att de kan hålla den där coola minen en hel dag, precis som modellerna i reklamen.

En mask, så synd att den dolde hennes ansikte. Hon var säkert jättesöt därunder, med en massa ”defekter” som gör henne unik och vacker. Om man döljer det unika så blir man en i mängden och det kan väl inte vara meningen? Eller så har jag missat något, det kanske är anonymitet man söker?

Tjejen på bilden har inget med texten att göra.

Tags: , ,

One Response to “Felen som gör dig vacker”

  1. EG Westlund skriver:

    Tjejen på bilden är jättesöt och ser rätt omaskerad ut. Själv tycker jag att hårdsminkade ansikten ser kladdiga och lätt motbjudande ut. På tal om fotomodeller, finns det något mer onaturligt än mannekängerna på de stora modevisningarna? Deras sätt att gå är också helt onaturligt, de sätter hela tiden ner fötterna korsvis.

    Ack ja, vi människor! 🙂

Leave a Reply