Midsommar 2137

Solens ljus är fascinerande för en fotograf. Solen är en opålitlig men väldigt nödvändig medhjälpare, egentligen den som bestämmer hur bilderna blir -så man kan ju undra vem som är medhjälpare.

Eftersom jag gjort om lite här hemma har jag fått in ett nytt solljus, och det visar sig bara vid midsommartid. Vore det molnfritt skulle jag ha tillgång till det knappt en vecka, så jag tackar min medhjälpare för att jag kunde ta den här bilden:

Vad är dröm och vad är verkligt?

Klicka på den så blir den större.

Hur blir midsommar år 2137? -Det kan man fantisera om men rubriken har inget med det att göra, bilden är tagen 21.37 den tjugonde juni 2012.

Tags: , , ,

2 Responses to “Midsommar 2137”

 1. EG Westlund skriver:

  En vacker solglimt. Eftersom den visar sig så kort tid undrar jag om ett norrfönster är inblandat? Midsommar år 2137 är långt bortom mitt livsspann. Men jag hoppas det är en fin tid!

  • Thomas skriver:

   Nja, fönstret vätter åt väster så det lyser in genom det ganska mycket men det finns en del hinder för solstrålarna när kvällen kommer, skuggorna vandrar över husfasaderna. Väggstumpen på bilden ligger mot söder, och att solen når fram till den en kort stund innan natten träder in är en ny upplevelse för mig sedan jag möblerade bort saker som stod vid västerfönstret.

   Tack EG och ha en glad midsommar!

Leave a Reply