2050 blir vi vuxna

Enligt en rapport från FN är vi fortfarande barn.

Jag brukar ibland filosofera över mänskligheten och se på oss som en enskild människa. Om man då tänker på allt vi gör; krigar, utrotar och förstör, så blir man lite fundersam över vad vi är för snubbe egentligen?

Såklart kan jag inte veta allt den här snubben gör, det görs säkert en massa bra saker också. Men bara det att jag oftast får höra om eländet är ju ett tecken det också.

Men nu har FN givit mig lite mer att se fram emot. År 2050 kommer nämligen de som är 15 år och äldre att bli fler än de yngre, världen kommer alltså att bestå av övervägande vuxna (med FN:s mått mätt.) Min föreställda bild av mänskligheten blir alltså äldre.

Kanske snubben blir klokare med åren, det bådar gott i så fall.

På väg mot vuxenlivet

På väg mot vuxenlivet

Tags: , , ,

2 Responses to “2050 blir vi vuxna”

 1. Ernst G Westlund skriver:

  2050 — då är jag 108 år! Tveksamt om jag bryr mig då 😀

  • Thomas skriver:

   Fast samma rapport säger att antalet 100-åringar beräknas öka från dagens 343000 till 3,2 miljoner år 2050. Vi kanske ses då 🙂

   Tack EG, och ha det gott!

Leave a Reply