Ska man vara rädd?

Efter Snowdens avslöjanden har medierna svämmat över av artiklar och debatter om hur övervakade vi är. Jag är av den typen som blir ilsken över sådana som tar sig friheter utan att be om lov först, precis som NSA (och FRA) verkar ha gjort.

Därför blev jag egentligen inte överraskad när detta dök upp på min skärm:

CIA wants me

CIA wants me

Klicka på bilden så syns texten bättre.

Jag har alltså surfat till min egen blogg, och ett program jag har just för att upptäcka sådana här oväntade nätverkskopplingar frågar om jag vill koppla upp mig till CIA. Nä, jag vill besöka min egen blogg! Varför vill då google chrome samtidigt koppla upp sig mot CIA?

Om jag besöker min blogg med Apples webbläsare Safari så får jag inte den här frågan, man undrar om google får bonuspoäng av CIA för att -ja, för vadå?

Att man är övervakad är väl solklart men så här personligt… ska man vara rädd eller skratta åt det?

Tags: , ,

2 Responses to “Ska man vara rädd?”

  1. Ernst G Westlund skriver:

    Högst besynnerligt! Jag får ingen sådan fråga när jag surfar till din blogg, men å andra sidan har jag inget speciellt program för att avslöja sådant där heller. Vad är det för program?

Leave a Reply