Vad kan tolereras i samhället?

Idag läser jag i DN att en man som misstänks för barnpornografibrott har haft porslinsdockor som inte faller inom ramen för vad som är: Normalt, acceptabelt, lagligt, … ?

Att reglera ett samhälle är knepigt, vi har på vårt klot varianter av lagar och straff som räcker till många SciFi-historier.

Men, borde det inte vara agerande i stället för ägande som ska vara straffbart? Om man finner att ett dödsbo innehåller förbjudna saker (aka Contraband) vem ska då åtalas för brottet?

Är det förresten lagligt att inneha en atombomb? Enligt vilka lagar i så fall?

Tags: ,

2 Responses to “Vad kan tolereras i samhället?”

 1. Ernst G Westlund skriver:

  Knepig fråga! Detta är ju egentligen politiskt. Det finns många där den officiella politiken är lite svår att förstå. Västvärldens tolerans för muslimska sharia-lagar är ett sådant fall. Jag läste att Muslimska Brödraskapets svenska organisation åtnjuter bidrag av skattemedel, som bl a används för att finansiera shariapoliser. Den som protesterar blir beskylld för att vara islamofob, vilket förstås är rent nonsens.

 2. Thomas skriver:

  Jag läste nyligen en artikel som kommenterade fallet. Det var åklagaren som fick komma till tals och efter att ha läst artikeln har jag svängt min attityd. Han sade bland annat “Om medierna visat bilder på dockorna, vilket de förstås inte kunde, så hade saken varit mer klar. Det handlar inte om dockor som vi pratar om i dagligt tal.”

  Vidare sade han “Det handlar om barnet som idé.” Och då förstår jag bättre.

  Vi måste skydda vår avkomma, om vi inte gör det så försvinner vi till sist.

  Tack för kommentaren EG, ha det gott!

Leave a Reply