Attans också

Jag har en blogroll på min hemsida kaitomas.se och just nu ser jag att hälften av titlarna på de just nu aktuella inläggen börjar med “Att …”
Jag har sett det på andra ställen också men det var först nu jag reagerade över det.

Kanske det är ett ganska vanligt sätt att börja ett inlägg på. Jag har nog gjort det själv många gånger. Det beror förstås på vad man bloggar om och eftersom jag tycker om det som mina bloggvänner bloggar om så har jag väl fallit för deras stil, och den stilen kanske handlar mycket om “Att …”

Ett utforskande sinnelag kanske, en vilja att göra saker. Framför allt en vilja att berätta om det som kan göras. Mycket bra tycker jag, och ett ödmjukt anslag dessutom.

Det finns ju ett antal böcker, jag har några som jag inhandlade under förra milleniet -på Gutenbergs tid, som har titlar (engelska) med den pompösa starten “On …”

“On advertising”, “On business”, “On beauty”, och så vidare. Alla med anslaget här kommer det visdomsord från en som vet hur det ska vara. Det fortsätter än idag att komma ut titlar “On” någonting.

Nä, då föredrar jag Att göra något och sedan skriva om det, hur det än blev med det man gjorde.

Jag har gjort lite krumelurer och försöker nu infoga dem på ett snyggt sätt här bredvid, undertitel till detta inlägg får bli “Att krumelera”

Tags: , ,

4 Responses to “Attans också”

 1. Ernst Göran Westlund skriver:

  Nu har jag fått idén till titeln för den bloggpost jag förbereder: “Att bygga ett trädgårdsskjul” 😀

  • Thomas skriver:

   Eller så kan du kalla den “On garden shacks” men då kommer jag inte att läsa! 🙂
   Här inväntar vi en utlovad ryssvärme under helgen, hoppas det blåser åt rätt håll nu, vi har frusit så det räcker tycker jag.

   Ha det gott EG! /Thomas

 2. Anna Ulmestrand skriver:

  Haha, men vad gör väl det..? Inte ett dugg för min del iaf när jag läser dina bloggar 🙂
  Jag har faktiskt liknande problem.. dock inte i bloggrubrik (tror jag) utan mer i den följande texten.. att att i var o varannan mening. Men det ÄR ju ett så behagligt och bra ord att man bra inte kan sluta ju:-)
  //Mvh Anna

Leave a Reply