Sommarsolståndet

Idag är det min favoritdag. Det är inte strålande sol men den har tittat fram lite då och då under dagen. När den gjort det har jag likt en Aristoteles tagit ut riktmärken, tittat på skuggor, njutit och konstaterat: Det är precis likadant som tidigare år, solen står högt på himlen. I mitt kök härskar ljuset som aldrig annars:

Sommar i mitt kök 19.00

Instruktion för nybörjare: Studera skillnaderna i ljus på de olika ytorna. Titta på växlingarna mellan kurvade linjer och räta vinklar. Är det lite intressant? Klicka på bilden ett par gånger så att den blir riktigt stor. Kolla in älgen på kylskåpsdörren, titta på de andra detaljerna.

Det är en intressant bild! Det är en bit av mitt hem mitt i sommarens höjdpunkt. Hit in släpper jag inte många, inte ens denna dag. Men jag förstår om du finner den ointressant, det finns ju andra häftiga saker att utforska. Jag är bara så glad idag så jag vill propsa på att du tittar in i mitt kök.

Samtidigt är jag sorgsen, imorgon börjar en sex månaders utförsbacke… Men jag repar raskt humör igen. Det finns många sätt att göra det, ett är att titta på de som har det sämre.

Michael Jackson till exempel, han är ju död. Men han tjänar fortfarande fantastiskt mycket pengar läser jag. Filmen om honom har dragit in 552 miljoner kronor och man räknar med att tidigare outgivna låtar kommer att inbringa 238 miljoner kronor.

Så brukade han göra

Men han kan inte se bilden på mitt kök. Om han levde skulle jag faktiskt kunna tänka mig att bjuda in honom till köket, även mitt i vintern. Vi skulle ha ett samtal om vad som är roligt i livet och jag tror att vi skulle hitta något.

En kylskåpsmagnet i form av en älg kanske.

Bästa sommaren önskas till alla!

Tags: , ,

4 Responses to “Sommarsolståndet”

 1. Lola Gren skriver:

  Ok, tack för att jag fick besöka ditt kök i högsommartid! Jo, älgens skugga är ju fin 🙂 Men jag fastnade nog mer för en ängel som just ska fara iväg med ett hjärta!
  Tack för tänkvärt blogginlägg, och jag skulle kunna tänka mig att sitta med när MJ kommer!!

  //Lola

 2. Lena Eriksson skriver:

  Oj, vad stor bilden blev…nu känns det verkligen som jag varit hemma i ditt kök, (på riktigt!) Tackar för titten, kaffe tar jag nästa gång!
  Visst är det fin känsla med de ljusa sommardagarna. Själv gick jag ut med kameran idag runt fyra på em. Ut i grönskan. Sa till ungarna att jag kommer om en timma eller så…men jag kom hem halv nio! Kände mig också sällsamt glad idag…visste inte att det var sommarsolstånd, men nu vet jag!
  Ha det fortsatt gott! / Lena

 3. Susanne skriver:

  Nja, nu är det nog inte Michael Jackson som tjänade/tjänar pengar utan alla bolag och giriga pengaparasiter omkring honom. Själv var han utblottad och skuldsatt upp över öronen, som det heter och det verkar ha funnits en hel del personer i hans närhet som ville att han skulle dö så att de skulle kunna fortsätta tjäna pengar på honom utan att ha besväret med att bli motarbetade av hans vilja. Jag känner stor medkänsla med honom (och personer som honom, exempelvis Marilyn Monroe) och hade också gärna träffat honom för en pratstund. Hade gärna tagit med honom ut i en svensk skog för att bara sitta och lyssna på naturens ljud och inte säga något utan bara njuta av omgivningen. Jag tror han hade behövt det!

  Tack för titten in i ditt kök också! 🙂

Leave a Reply