Kundenkäter

Jag blev uppringd av bredbandsbolaget idag, eller rättare sagt någon de hade anlitat för att intervjua kunder. Eftersom jag inte längre är kund hos dem så talade jag om det och så var det klart!

De verkar ha lite dålig ordning på vilka som är deras kunder, men jag funderade mest över en annan sak; Det här måste ju vara en av de sämsta tiderna på året att försöka låna tid av folk för att få veta vad de tycker. Semestern har precis slutat för de flesta, skolan startar och det är snart val.
Borde inte någon ha tänkt ”vi  kör lite senare så kanske vi får fler svar” ?

Nu lägger jag upp en bild här för att testa om jag har fått lightbox att fungera. Jag har fått en utmärkt guide av EG, som täcker väldigt mycket om WordPress och jag tror att allt är rätt nu.

En säng

Nähä! Det var det inte. Men nu har jag ögnat igenom en del av javaskript-koden i lightbox och det verkar som att den triggar på en kombination av strängarna

rel="lightbox" och href

En anchor-tagg alltså, men när jag lägger in bilder så får de bara en img-tagg. Nu knackar jag manuellt in samma bild här så får vi se:

Och YES! Det funkar! Nu gäller det bara att klura ut varför det blir såhär.

Tags:

4 Responses to “Kundenkäter”

 1. Ernst Göran Westlund skriver:

  Ack nej, det funkar inte. Rel-satsen finns där, så det är inte det. Jag undrar om du fortfarande använt fel bildparametrar, för bilden är som synes inte klickbar.

  • Ernst Göran Westlund skriver:

   Jaha, den nya bilden är klickbar och öppnas i lightbox, men i samma format som den som ligger på sidan.

   Jag envisas med att påstå att om du sätter bildparametrarna fungerar alltsammans autoamatiskt. Att knöka med koden bakom ska man verkligen inte göra 🙂

   • Ernst Göran Westlund skriver:

    Hehe… nytt försök från Thomas. Jo, nu öppnar lightbox bilden i stort format. Grattis! Nu ska du bara lyckas att ladda upp en bild med rätt parameterar så att det blir rätt direkt 🙂

    • Thomas skriver:

     🙂 Du har följt experimenten live! Jag är nöjd med att ha hittat problemet, nu återstår bara lösningen. Ska klura på det, men nu måste jag sova.
     Tack för hjälpen EG, vi hörs!

Leave a Reply