Det ultimata tricket avslöjat

En ärrad veteran. Illusionisten Bo Laredo har underhållit tiotusentals människor genom åren och många år har det blivit. Han firar nu tjugoårsjubileum som artist och journalisten Hubert Saint de Chien på tidningen The Vexpress började fundera på hur länge Laredo verkligen hållit på.

Saint de Chien hittade nämligen en gammal artikel i tidningens arkiv, en artikel som recenserade Laredos tjugoårsjubileum för tjugo år sedan. Vidare efterforskningar i sedan länge glömda arkiv visade att Laredo haft liknande jubileum sju gånger tidigare.

Bo Laredo

Den förbluffande sanningen är att Bo Laredo avled redan 1912 efter att ha lyckats med en makalös bedrift: Hela föreställningen är en illusion, ingenting är verkligt! Illusionen har sedan upprepat sig själv vart tjugonde år och samlat publik i mängder.

Hubert Saint de Chien säger sig veta hur det hela går till men vill inte avslöja något.
”The show must go on” är den enda kommentar han ger.

Tags:

4 Responses to “Det ultimata tricket avslöjat”

 1. EG Westlund skriver:

  Jag fattar noll! 🙂

  • Thomas skriver:

   🙂 Jag fick idén till texten då jag läste att Joe Labero firar tjugoårsjubileum, han påstår att han inte ställt in en enda föreställning under dessa år och jag tänkte ”han kanske haft en vikarie någon gång, illusionist som han är borde folk inte märka något.”
   Så drog jag den tanken vidare till en påhittad historia där hela föreställningen är en illusion, som dessutom upprepar sig själv vart tjugonde år.
   Och bilden… Ja, magi fastnar inte på bild kan vi tydligt se:-)

   Ha det gott EG!

 2. Lena Eriksson skriver:

  Nu har du överträffat dig själv… 🙂

Leave a Reply